Kısırlığa karşı çikolata

Dr. Burçak Erzik, üreme sağlığı açısından siyah çikolata tüketilmesi önerisinde bulunarak, siyah çikolatanın içindeki flavenoidlerin, kan pıhtılaşma elemanları olan trombositlerin bir araya gelmesini engelleyerek, yumurtalıklarda kan akışını düzenlediğini bildirdi.

Kısırlığa karşı çikolata
16 Aralık 2011 Cuma 17:02 tarihinde eklendi, 4.136 kez okundu.

 

Erzik yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de infertilite (kısırlık) problemi yaşayan 1,5 milyon çiftin üçte birinin "nedeni bilinmeyen infertilite" sorununu yaşadığını ifade ederek, musluk suyu, pet şişe, plastik saklama kapları, gıda torbaları, mikrodalga fırınlar, klor, amonyak ve parfüm içeren temizlik malzemesi, sebze ve meyve yetiştirmede kullanılan tarım ilaçlarının "sebebi bilinmeyen kısırlığın" başrol oyuncuları olduğunu belirtti.
 
Vücut dokularında yıllarla beraber biriken ağır metaller, kimyasallar ve diğer toksinlerin üreme sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayan Erzik, üreme sağlığını korumak veya tekrar kazanmak isteyenlerin, sağlıklı ve dengeli beslenmesi, sigara-alkolden uzak durması, çevresindeki toksinleri azaltması ve destek tedavi alması gerektiğini aktardı.
 
Erzik, "Siyah çikolatanın içindeki flavenoidler kan pıhtılaşma elemanları olan trombositlerin bir araya gelmesini engeller ve yumurtalıklarda kan akışını düzenler, bu nedenle siyah çikolata tüketin" dedi.
 
Yumurtalıklarımızı besleyen damarların çok ince bir ağdan (mikrovasküler yapı) meydana geldiğini belirten Erzik, sigara, kilo, yüksek kolesterol oranı gibi kan akışındaki bozulmaya yol açan faktörlerin kolaylıkla ince damarlarda tıkanıklığa yol açtığını ve hormonların etki mekanizmasını bozduğunu bildirdi.
 
Dr. Burçak Erzik, üreme sağlığının korunması amacıyla şu önerilerde bulundu:
 
"Sigara içmeyin. Alkol kullanmayın. Kafein içeren – kahve /siyah çay / çikolatalı içeceklerden uzak durun. Meyve ve sebzelerinizi bol suyla yıkayın. Klor ve diğer kimyasallardan kaçınmak için arıtılmış su kullanın. Fast food gibi işlenmiş gıdalardan uzak durun. Et, sebze ve meyvenizin organik olmasına özen gösterin. Plastik kullanmayın, saklama kaplarınızı cam kullanın, yapışmaz tabanlı tencerelerinizin güvenli ürünler olduğundan emin olun. Hafif, ama düzenli egzersiz yapın. Detoks tedavilerini uygulayın. Destekleyici
vitaminler kullanın."