'Kişiyi yücelt ki devlet yücelsin'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin bir süre önce hizmete giren Viyana Başkonsolosluğu'nun yeni binasının resmi açılışını yaptı.

03 Eylül 2009 Perşembe 08:57 tarihinde eklendi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin bir süre önce hizmete giren Viyana Başkonsolosluğu'nun yeni binasının resmi açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Bağış, Türkiye'de devletin değiştiğini belirterek, "Devlet, yüce olan devletten yüce olan bireye doğru değişiyor" dedi.

Konuşmasında, "Kişiyi yücelt ki devlet yücelsin" diyen Bağış, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Millete efendilik olmaz, millete hizmet olur" dediğini anımsatarak, "Biz de millete hizmet için varız. Bizler sizin sayenizde bu mevkilere geldik. Size hizmet etmek bizim başlıca görevimizdir" diye konuştu.

Kendisinin de uzun yıllar ABD Türk -Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı olarak çalıştığını ve gurbetin ne olduğunu bildiğini anlatan Bağış, Avusturya'daki Türk vatandaşlarına, "Bulundukları ülkenin dilini iyi derecede öğrenmeleri ve çocuklarını en iyi okullarda okutmaları " önerisinde bulundu.

Türk vatandaşlarına anayasal haklarını kullanarak Avusturya'nın siyasi hayatına müdahil olmaları ve seçimlerde mutlaka sandık başına giderek seçme haklarını kullanmaları çağrısında bulunan Bağış, törende hazır bulunan Türk kökenli milletvekillerini kastederek, "Sizler yaşadığınız topluma uyum sağlayarak, anayasal haklarınızı kullanırsanız, yaşadığınız bu ülkenin dilini iyi derecede öğrenirseniz bu ülkede daha çok Alevler (Yeşiller partisi milletvekili Alev Korun), daha çok Şirvanlar (Halk Partisi milletvekili Şirvan Ekici) ve Nurtenler (Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Nurten yılmaz) olacaktır" dedi.

Sözlerini "Her şey inanmakla başlıyor" diye sürdüren Bağış, Viyana'da yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştıkları güçlükleri gidermek için başkonsolosluk binasının hizmete girdiğini ifade ederek, "İnanırsak bir gün AB üyesi de oluruz" dedi.

Büyükelçi Yenel, "Bugün rüyamın gerçekleştiğini görmekten çok mutluyum" diyerek, Başkonsolosluk binasının bulunması, onarılması ve hizmete açılması için "büyük çaba sarfeden Başkonsolos Sedat Önal'a, çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ YENEL