Kıskanç sevgili suçlamaları kabul etmedi

Ses yarışmasıyla tanınan 19 yaşındaki Mutlu Kaya’yı vurmaktan tutuklanan erkek arkadaşı Veysi E., “Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden başladım” dedi.

Kıskanç sevgili suçlamaları kabul etmedi
20 Mayıs 2015 Çarşamba 08:03 tarihinde eklendi, 2.415 kez okundu.
Ses yarışmasıyla tanınan 19 yaşındaki Mutlu Kaya’yı vurmaktan tutuklanan erkek arkadaşı Veysi E., “Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden başladım” dedi.
 
Diyarbakır’ın Ergani’de oturan ve özel bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya, önceki gece evinde kardeşleriyle yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğradı. Başına kurşun isabet eden Mutlu, ağır yaralandı. Saldırının ardından polis, Mutlu Kaya’nın araç kiralama işyeri bulunan 26 yaşındaki erkek arkadaşı Veysi E.’nin kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle 4 ay önce emniyete başvurduğunu ortaya çıkardı.
 
 
‘Olay günü alkol aldım’
 
Bunun üzerine Veysel E. ile birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde Mutlu Kaya’ya saldırıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Veysi E., “Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım” dedi. Olay günü alkol aldığını, gece saat 03.00 sıralarında olayın meydana geldiği bölgeye gittiğini anlatan Veysi E., “Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onu çok seviyorum nasıl onu vururum. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden bunlara başladım” diye konuştu. 
 
‘O Ses’e izin vermedim’
 
Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda yaralandığını ertesi günü saat 11.00 sıralarında duyduğunu ileri süren Veysi E., “Ailesi bana tepki gösterir diye hastaneye gitmedim, telefonumu da kapattım. Ben o yarışmalara katılmasını istemiyordum daha önce de ’O Ses Türkiye’ yarışmasına katılacaktı ona da izin vermedim. Beni dinledi o yarışmaya gitmedi” dedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Veysel E., öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Baba: Ben kızımla gurur duyuyorum
 
Baba Mehmet Kaya, kızının iki defa silahla tehdit edildiğini öne sürdü ve şunları söyledi: “Haberlere yansıyan aşiret ve töre iddiaları kesinlikle yalan. Benim kızım türkü söylüyor diye akrabalarımdan hiçbir tepki gelmedi. Ben kızımla gurur duyuyorum. Sibel Can benimle görüştü, gereken her türlü desteği bize vereceğini söyledi.”
 
Yoğun bakımda
 
Başından ağır yaralanan Kaya’nın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Kaya’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. 

Vatan Gazetesi