Kitap okuyan mahkuma bilgisayar ve altın ödülü

Malatya E Tipi Cezaevi’nde yürütülen ‘Cezaevi Okuyor’ kampanyası çerçevesinde en fazla kitap okuyan mahkumlara altın, dizüstü bilgisayar, ayakkabı ve kitap ödülleri verildi.

Kitap okuyan mahkuma bilgisayar ve altın ödülü
08 Şubat 2013 Cuma 20:56 tarihinde eklendi, 1.142 kez okundu.

 

Vali Vasip Şahin, törende yaptığı konuşmada, mahkumların cezaevlerine girmesinde herkesin mesuliyeti bulunduğunu söyledi.

İnsanların suça sürüklenmemesi için gerekli ortamı sağlamakla mükellef olduklarını dile getiren Şahin, ''Bizler hangi eksiği yaptık, hangi kusurda bulunduk ki sizlerin buraya düşmesine sebep olan ortamın önlenmesini sağlayamadık. Hepimize mesuliyetler düşüyor. Bizler de insanların daha az suça süreklenmesi ya da hiç suça sürüklenmemesi için gerekli ortamı hazırlamakla mükellefiz.” diye konuştu. 
 
Konuşmanın ardından en fazla kitap okuyan 3 mahkuma dizüstü bilgisayar ve altın ödülü verildi. Ödül törenine TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekili Şehmus Şat ile dereceye giren hükümlülerin aileleri katıldı.

CİHAN