"Kıyak olsun diye vali yaptı"

CHP'li Kamer Genç, 10 Kasım töreninde bir vatandaşa yönelik sözleriyle gündeme gelen Adana Valisi Coş üzerinden Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

Kıyak olsun diye vali yaptı
12 Kasım 2013 Salı 22:08 tarihinde eklendi.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a yönelik sözleri Meclis'te gerginliğe neden oldu.
 
Bir önerinin görüşülmesi öncesinde söz alan Genç, 10 Kasım töreninde bir vatadanşa yönelik hakareti ile gündeme gelen Coş ve Erdoğan'a yüklendi.
 
"Bir adana valiniz var. Onu nasıl orada tutuyorsunuz?" diye soran Genç, şunları söyledi:
 
"Akbil olayında müfetiş olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın suiistimallerini örtbas eden rapor düzenledi. Tayyip Bey de kendisine kıyak olsun diye onu vali yaptı. Yaptığı harcamalara bakın. Bu valiyı orada tutan iktidar, buna katlanmak zorunda.

Bu valiye gebeliğiniz yoksa, hemen görevden almalısınız. Bu kadar ağır hakaretleri yapan valiyi orada tutan siyasi iktidarın aklına şaşarım. Görevden alırsanız, 'Senin Akbil olayında pisliklerini temizledim, bir laf ettim ne olacak' diyecek. Bu valinin vatandaşa hakareti tasvip etmiyorsanız görevden almalısınız."
 
'OĞLUNUN KAÇ DAİRESİ VAR'
 
Genç'in sözlerine AK Parti milletvekileri tepki gösterdi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın, "Bu nasıl bir seviye" diye, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in de "Oğlunun kaç dairesi var, dairelere gel dairelere" diye bağırdıkları duyuldu.
 
BİRLEŞİME ARA
 
Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli söz aldı. Genel Kurul'da milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.
 
'AHLAKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ'
 
Aranın ardından söz alan Canikli, "Ahlaktan nasibini almamış herhangi birisi ahlak dersi verebilir mi? Veremez. Ahlaktan nasibini almamış birisi çıkıp birilerini eleştirebilir mi? Zihninde zerre kadar beyin olmayan herhangi birinin konuşmalarını ciddiye almak mümkün mü " dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ayağa kalkarak Canikli'nin sözlerine itiraz etti. Birleşimi yöneten Başkanvekili Sadık Yakut, Hamzaçebi'ye, "Keşke bu itirazı Başbakan'a hakaret eden Genç konuşurken de yapsaydınız" diye konuştu.
 
AK Parti'li Canikli, Genç'e tepki gösteren AK Parti'li milletvekillerine, "Üzerinize almayın, alırsanız değer vermiş olursunuz. Ne akıl var ne izan var ne vicdan var" dedi.
 
'AVUKATI MISIN?'
 
CHP'li Hamzaçebi'nin "Genç eleştiri yaptı" demesine bazı AK Parti'li milletvekilleri, "Avukatı mısın?" diye tepki gösterdi. Hamzaçebi, milletvekillerine, "Grup başkanvekiliyim, var mı itirazınız Canikli aynı sertlikte konuşabilir ama onun ötesine geçmemeli. Genç, birisine beyinsiz dedi mi Söz alıp cevabını verecek" karşılığını verdi.
 
Yeniden söz alan CHP'li Genç, "Ben burada milletin hakkını savunuyorum. Canikli, 'beyinsiz' diyor. Gidelim beynimizi tartalım. Benim beynim, seninkinden 500 kat fazladır" dedi.

NTV