Kıyılar Yiğit Bulut'a emanet

Başbakan Erdoğan ’ın sözlerinin yankıları sürerken, kıyıların, sahil şeritlerinde nükleer santral yapılmasını talep etmesiyle bilinen Yiğit Bulut’a emanet edildiği ortaya çıktı.

Kıyılar Yiğit Buluta emanet
19 Ağustos 2013 Pazartesi 11:26 tarihinde eklendi.
Bodrum tatilinin ardından, kıyı şeritlerindeki yapılaşmayı eleştirerek, “Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yapılaşmalar denize kadar girmiş. Neredeyse denize düşecekler” diyen Başbakan Erdoğan ’ın sözlerinin yankıları sürerken, kıyıların, sahil şeritlerinde nükleer santral yapılmasını talep etmesiyle bilinen Yiğit Bulut’a emanet edildiği ortaya çıktı.
 
Taraf gazetesinden Ertan Altan bugünkü yazısında, “Başbakan’ın kısa bir süre önce başdanışmanlık görevini verdiği Yiğit Bulut’u kıyılardaki çarpık yapılaşmayı denetleyecek komisyona sokması, kıyılar için mevcut durumdan daha fazla endişe yaratıyor” diyerek bu gelişmeyi duyurdu.
 
Altan’ın aktardığına göre Erdoğan, “Kıyılarda inşa edilecek nükleer santralleri yıllardır ateşli bir şekilde savunan Bulut’tan, Bakan Bayraktar ile birlikte çalışarak tüm sahillerdeki işgalleri tespit etmesini istemiş”.
 
Altan yazısının devamında Bulut’un, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı davet ettiği programlarında Trakya ’dan Akkuyu’ya kadar kıyılardaki nükleer projelere destek verdiğini ve çevre hareketlerini de Alman ajanı olmakla itham ettiğini hatırlattı.