Kızı için çalışıyordu

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, İmbat Madencilik A.Ş.'ye ait ocakta yeraltında kömür çıkarmaya çalışırken başına 'topan' olarak adlandırılan kömür ve taş kütlesinin düşmesi sonucu ölen bir kız çocuğu babası Yusuf Çakıroğlu'nun (35) cenazesi Soma Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alındı.

Kızı için çalışıyordu
28 Şubat 2015 Cumartesi 13:42 tarihinde eklendi.
Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla İzmir'in Bergama ilçesindeki Katrancı Mahallesi'ne getiren cenazesi evinden helallik alınmasının ardından mahalle girişindeki musalla taşına konuldu. İmbat Maden İşletmeleri Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız, İmbat Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Burgut, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar cenaze törenine katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Yusuf Çakıroğlu, Katrancı Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
 
KARDEŞİ O ANLARI ANLATTI
 
Kaza anında ağabeyinin yanında olan Ramazan Çakıroğlu (29), "Biz ağabeyim ile beraber aynı ayakta çalışıyorduk. Çalıştığımız yer 25'er santim arayla kamalıydı. Sonra çavuşlar gelip 'arayı komple açacağız' dedi. Biz de açtık. Bu arada bir göçük meydana geldi. Ağabeyim 2 metre 80 santim boyunca yıkılan kömürün altında kaldı. Biz hemen müdahale edip kömürün altından kendisini çıkardık. Kendinde değildi. Sedye bekledik, gelmeyince usta ile beraber omuzlayıp yukarı çıkarmaya başladık. Biz biraz yukarı çıkardığımızda sedye ekibi geldi. Ağabeyimi aldılar. O önde biz arkada çıkmaya başladık. Ağabeyim bizle konuşmaya devam ediyordu fakat çıkışa 150 metre kala ağabeyimin sesi kesildi" dedi. 
 
KIZI İÇİN ÇALIŞIYORDU
 
Anne Hanife Çakıroğlu, "Başka maden ocağında kaza olunca 'Oğlum gitme diye defalarca söyledim'. Babası da aynısını söylediğinde 'İş sahası yok. Nerede çalışayım. Evim yarım kaldı. Onu yaptıracağım kızımın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmam lazım' dedi. Çalışmaya devam etti. Rabbim. Olay sırasında yanında olan diğer oğlum Ramazan'ı korumuş. O da ölseydi ne yapardım" dedi. Yusuf Çakıroğlu'nun altı yıl önce eşinden boşandığı, kızının velayetinin eşine verildiği, bir süre çiftçilik yaptığı ardından madende çalışmaya başladığı belirtildi. Üç yıldır madende çalışan Çakıroğlu'nun baba evini yıktırıp temelleri üzerinde tekrar yeni tek katlı bir bina yaptırdığı öğrenildi.