Kızı kaçırılan baba, yardım çağrısında bulundu

Tatil için Çanakkale'ye gelen ve iki gün önce kaçırılan 17 yaşındaki kızın babası, yardım istedi ve kızının durumundan endişe ettiğini söyledi

Kızı kaçırılan baba, yardım çağrısında bulundu
01 Ağustos 2014 Cuma 20:08 tarihinde eklendi.

Çanakkale'ye tatile gelen Galatasaray Basketbol Takımının eski oyuncularından Haşim Murat Yurdakul ve Gamze Yurdakul çiftinin kızları Ege Yurdakul'a (17) iki gün ulaşılamayınca arama başlatıldı. Yapılan çalışmada genç kızı Bayramiç İşlesi'ne bağlı Sarıduz Köyü'nde ikamet eden C.T.'nin kaçırdığı öğrenildi. Bu doğrultuda çalışma başlatılırken ailesi Geyikli Odunluk İskelesi'nde bulunan yazlıklarında gelecek iyi haberi bekliyor. Anne Yurdakul'un gözyaşları dinmezken baba Yudakul yardım talebinde bulundu.

Kızın kaybolduğunu iki gün önce eşinin haber verdiğini belirten Yurdakul, "Çarşamba gece buradan İstanbul'a döndüm. Gece 2 de kızım kayıp mesajı ile uyandım. Ezine, Geyikli ve Ayvacık karakolları olsun üzerindeler. Kısa sürede arama başlatıldı. İpuçları değerlendirilerek, kızımın kimin kaçırdığını kısa sürede isimleri ile buldular. Köyleri ile evleri ile buldular. Yapılan araştırmada aile eşrafı yerinde olmasına rağmen kızımı kaçıran genç arkadaşımız, ortada yoktu. Eş zamanlı operasyon yapıldı ama hiç birinde sonuç çıkmadı. Abisi, annesi ve babası ile bugün yaptığımız görüşmede kendilerinden rica ettim. 'Bakın sizde üçünüz de çocuk sahibisiniz. Nasıl acı olduğunu biliyorsunuz. Bunun vebali büyük dedim. Cezası ağır. Ben elimden gelen yardımı yaparım, yeter ki siz kızımı getirin. Gerekirse şikayetimden de vazgeçerim. Yeter ki kızımı bana sağlam teslim edin' dedim. Bunun sonunda kabul ettiler. Bugün saat 5-6'ya kadar süre istediler. Bu süreyi de abisi yerini bilmediğini, bulacağını ve teslim edeceğini söyledi. Ben de buna karşılık elimden gelen yardımı onlara yapacaktım. Ne kadar istemezsem de. Çok canım yandı çünkü. Fakat bu saate kadar bekledik. Herhangi bir sonuç yok. Sürekli aile bizi oyalıyor. Kızımın ne halde olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Adaleti kendim sağlamak isteyen bir yapım yok. Bunu düzenli olarak kolluk kuvvetlerinin yapmasını tercih ederim. Adalete inanıyorum. Gerekli yerlerden destek bekliyorum." şeklinde konuştu.

Kızının durumundan endişe ettiğini de belirten baba Yurdakul, kızının 17 yaşında olmasına rağmen dikkat dağınıklığı olduğu için kolay kandırıldığını söyledi. Yurdakul sözlerini şöyle tamamlayarak yardım talebinde bulundu: "Kızım benim 17 yaşında. Hiperaktife bağlı dikkat dağınıklığı var. Raporu var. Kendisi 17 yaşında olabilir. Fakat 14-15 yaşındaki gibi davranıyor. Çok kolay kandırılabilen bir yapısı var. Çok saf. Ne olduğunu ancak kızıma kavuştuktan sonra söyleyebilirim. Şu anda bir şey söyleyemiyorum. Abisine ben söyledim lütfen dedim. Benim kızımı getir. Sağ salim bana teslim et. Ben şikayetçi olmayacağım. Senin iyi niyetinden dolayı ceza almaman için elimden geleni yapacağım. Çünkü kamu davasında benim gücüm yetmez. En azında üzerime düşen suçlamalardan vazgeçerim, bunu da kızıma kavuşmak için yaparım. Kızımdan hiç haber almadım." 


CİHAN