Kızılay, Tuzhurmatu'da yardım dağıttı

Türk Kızılayı Irak'ın çeşitli bölgelerine sığınan göçmenlere yardımlarını sürdürüyor.

29 Ağustos 2014 Cuma 18:52 tarihinde eklendi.
Erbil, Dohok ve Kerkük'ten sonra Türk Kızılay'ı bu kez Salahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde binlerce göçmen aileye gıda yardımında bulundu. Türk Kızılay'ı ilçeye, 2 bin 500 aileye dağıtılmak üzere 1 TIR'lık gıda maddesi gönderdi.

Yardımlar Tuzhurmatu ilçesinde bulunan Irak Türkmen Cephesi Salahattin il Başkanlığı'nın koordinatörlüğü ile dağıtıldı. Çeşitli gıda maddelerinden oluşan paketler IŞİD'in zulmünden kaçan ve Tuzhurmatu ilçesina sığınan Hasadarlı köylülerine dağıtıldı.
 
Hasadar köyü Tuzhurmatu ilçesini 3 km doğusunda bulunan bir Türkmen köyü. IŞİD militanlarının köyü ele geçirmesiyle birlikte yüzlerce Hasadarlı Tuzhurmatu ilçesine sığınmıştı. Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Heytem Muhtaroğlu DHA muhabirine yaptığı açıklamada Türk Kızılay'ının her zaman Irak Halkı ve özellikle Türkmenlerin yanında olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın son 2 ayda Tuzhurmatu ilçesine sığınan binlerce aileye gıda yardımı dağıttığını ifade eden Muhtaroğlu bu ailelerin bir çoğunun ilçeye bağlı Yengice, Hasadarlı, Biravcılı, Çardağlı, Köküz ve Karanaz'lı olduklarını ve bu yardıma ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi. Sadece bir gün içinde 2 bin 500 aileye gıda yardımı sunulduğunu belirten Muhtaroğlu bu ailelerin bir çoğunun evlerde, çadırlarda, okullarda ve inşaat halindeki evlerde kaldıklarını, durumlarının kötüye gittiğini söyleyerek bir an önce kendi evlerine ve köylerine dönmeleri temennisinde bulundu.

Muhtaroğlu dağıtılan yardım paketinde, un, mercimek, pirinç, sıvı yağ, kuru fasulye, salça ve bakliyatın olduğunu söyledi. Dağıtımda Türkmen Milletvekili Hena Asğar da hazır bulundu.

DHA