Kızılay'da bomba paniği

Ankara Kızılay metro girişine bırakılan şüpheli bir çanta polisi alarma geçirdi

Kızılayda bomba paniği
08 Şubat 2014 Cumartesi 17:25 tarihinde eklendi, 2.778 kez okundu.

Ankara Kızılay metro girişine bırakılan şüpheli bir çanta polisi alarma geçirdi. Polis şüpheli çanta ve çantayı bırakanın derdine düşerken, bir yandan da vatandaşları uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı.

Kızılay Meşrutiyet metro girişindeki duvar dibine Mobese kameralarından bir bayanın çanta bırakarak, metroya girdiğini gören Ankara polisi alarma geçti. Hemen bölgeye karakol ve asayiş ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bir kısmı metroda şüpheli kadını araştırmaya başladı. Metronun giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Çantanın bulunduğu metro girişi yaya trafiğine kapatılıp, çevre güvenliği alındı. Bir süre sonra bomba uzmanı olay yerine geldi. Polis ekipleri toplanan meraklı kalabalığı uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı.

Vatandaşlar emniyet şeridinden geri doğru alınarak, uzaklaştırılmaya çalışıldı. Ancak, vatandaşlar emniyet şeridinin hemen altında yaşananları izlemeye hatta cep telefonuyla görüntülemeye devam etti. Polis çevredeki işyerlerinin kepeklerini kapattırdı. Üst katlarda cam kenarında bulunanların içeri doğru gitmesini istedi. Kâğıt toplayıcısı bir şahıs ve vatandaşların koşarak uzaklaştığı görüldü.

Bomba uzmanı çantayı fünye ile patlattı. Çantanın boş olması polisi rahatlatırken, vatandaşlar büyük bir merakla çantanın başına toplandı.

Kapatılan metro girişi de yaya trafiğine açıldı.


CİHAN