Kızılay'dan afet sonrası tatbikatı

Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi (EBAYM) ve Aydın İl Afet Müdürlüğü, Umurlu beldesinde afet sonrası tatbikatı yaptı

Kızılaydan afet sonrası tatbikatı
18 Aralık 2013 Çarşamba 15:18 tarihinde eklendi.

Tatbikatta afet sonrası EBAYM’ın İzmir’den olay yerine ulaşması, çadır kent kurulması, afetzedeler için yapılacak çalışmalar, haberleşme ve her türlü faaliyet ele alındı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Türkiye'nin afetlere karşı her geçen yıl daha da hazır hale geldiğini söyledi. Çadır kenti de gezen Canavar, “Yerleşim yerinin oluşturulması, kurum ve kuruluşların işbirliğiyle yapıldı. Çadır kent genel maksat çadırlarının olduğu, kayıt kabullerin, haberleşmenin ve ibadet ihtiyacının giderildiği, ilk acil müdahalenin yapıldığı, psikososyal desteklerin bulunduğu, yeme içme ihtiyaçlarının giderildiği bir alan. Diğer alan da afetzedelerin kalacağı çadırların bulunduğu, kapkacağın, yatağın, ısınma sistemlerinin bulunduğu çadırlardan oluşuyor. Arkadaşların görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını, afetzedelerimizin olası zararlardan en az etkilenerek yaşamaını sürdürebileceklerini temenni ediyorum.” dedi.


CİHAN