Kızılay'dan haksız rekabet tepkisi

Denizli'de 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' kampanyası bilgilendirme toplantısında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurban vekaleti ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vaaz yoluyla camilerde kendi kampanyasını anlattığını belirterek, bunun haksızlık olduğunu söyledi.

Kızılaydan haksız rekabet tepkisi
27 Eylül 2013 Cuma 19:27 tarihinde eklendi.
Türk Kızılayı tarafından başlatılan 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' kampanyası kapsamında Kızılay'a verilecek olan kurban vekaletiyle ilgili bilgilendirme toplantısı Denizli'de yapıldı.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Turunç, Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Akar, Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız ve 11 şube başkanı katıldı.

Toplantıda katılımcılara Kızılay'a verilen vekaletlerle ilgili bilgi verildi. Kızılay'ın ne şekilde bağış aldığı ve kurbanları nasıl değerlendirdiği konularında bilgi verilen toplantıda konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Cuma namazında imamın verdiği vaazın kendilerini üzdüğünü söyledi.
 
Bölge toplantısı için Perşembe günü Denizli'ye geldiğini, bugün de Cuma namazına gittiğini anlatan Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, cami imamının verdiği vaaza sinirlendiğini söyledi. Cami imamının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurban vekaleti ile ilgili başlattığı kampanyayı anlattığını belirten Akar, "Diyanet İşleri Başkanlığı da bizimle aynı işi yapıyor.

Kızılay bu konuda kendini kanıtlamış durumda. Cuma namazında imamın Diyanet'in başlattığı kampanyayı anlattığını duydum. Böyle bir şey olamaz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşerek, Kızılay'ın da kampanyasını anlatmasını isteyeceğim. Basının önünde bunları söylüyorum. Haksız rekabet yaptırtmayın" dedi.
 
Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın konuşmasının ardından Kızılay'ın bu yıl kurban vekaletnamesiyle ilgili yürüteceği çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

DHA