Kızılay’dan Tatvan’da kan bağışı kampanyası

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Türk Kızılayı Derneği tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Kızılaydan Tatvanda kan bağışı kampanyası
01 Mart 2013 Cuma 15:12 tarihinde eklendi, 1.191 kez okundu.

 

Kışlık kan alma TIR'ı ile kan topladıklarını belirten doktor Lokman Eminbeyli, Ağrı’da 1 gün, Patnos’ta 1 gün, Erciş’te 2 gün, Ahlat'ta 1 gün ve Tatvan’da da 1 gün kan toplama işlemi yürüttüklerini söyledi.
 
Daha sağlıklı hizmet verebilmek için 6 kişilik bir ekiple kış şartlarına uygun kan alma TIR'ı içerisinde çalıştıklarını kaydeden doktor Eminbeyli, "Kış şartlarına uygun kan alma TIR'ı ile kan alma işlemlerine başladık. Bölgede rakımın yüksek olması nedeniyle hayvani mahsuller ve kırmızı etler fazla tüketiliyor. Bu nedenle bölge insanlarının kan değerleri yüksektir. Bizim kan bağış merkezimiz Van’dadır. Oradaki insanlar, zaten gelip kan bağışında bulunuyorlar. Biz daha çok rutin olarak periyodik kan verme işlemlerinin devam etmesi için organizasyon ve tanıtımlarla insanları kan verme konusunda bilgilendiriyoruz. Bir kişinin bir ünite kan vermesiyle 3 kişinin hayatının kurtarılabilmesi insanlık adına güzeldir." dedi.
 
Bölgede kan vermeye olan katılımın yüksek seviyelere ulaştığına işaret eden doktor, Eminbeyli, kış aylarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için daha rahat kan alma imkanına sahip olabilmek için kışlık kan alma TIR'ında çalıştıklarını söyledi. Eminbeyli, şöyle dedi: "Tatvan’da, kaymakamlık ile belediyenin yardım ve desteğiyle kan alma TIR'ını Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önüne getirdik ve kan alma çalışmalarımıza devam ettik. Tatvan’da 200 üniteden fazla kan almayı hedefliyoruz.”

CİHAN