Kızılordu korosu Eurovision’a katılıyor

Dünyaca ünlü Aleksandrov Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, önümüzdeki yıl Eurovision’a katılmayı planladığını açıkladı. Grup önümüzdeki dönemde yarışmanın Rusya’daki elemelerine katılacak.

Kızılordu korosu Eurovisiona katılıyor
12 Ekim 2013 Cumartesi 13:39 tarihinde eklendi.

Konuyla ilgili Rus basınına konuşan Topluluk Yöneticisi Leonid Malev, yarışmaya katılacakları şarkının sözlerinin belli olduğunu ancak şarkıcıyı henüz seçmediklerini açıkladı.

Aleksandrov topluluğunun sadece Rusya’da değil, Fransa, Polonya, Sırbistan ve İtalya gibi ülkelerde de hayranlarının olduğuna değinen Malev, yapacakları şarkının hem yurt içinde hem de yurtdışında ses getirmesini beklediklerini ifade etti.

Eurovision’da topluluk şarkıcılarından Yevgeni Bulçnikov ve Boris Dyakov’dan birinin solist olarak yarışmaya katılacağını kaydeden Malev, “İkisinden biri yedek olacak. Tıpkı kozmonotlar gibi.” ifadelerini kullandı.

Ünlü Rus Kompozitör ve Savaş Kahramanı Boris Aleksandrov’dan ismini alan grup, 1928 yılında Rusya’da kuruldu. Günümüze kadar Türkiye’nin pek çok şehrinde konser veren grup, 12 Ekim tarihinde kuruluşunun 85. yıl dönümünü kutlayacak.


CİHAN