'Kızkalesi, Türkiye'nin en güvenli sahili'

MERSİN'in Erdemli İlçesi'ndeki Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi ve turistik Kızkalesi sahilinin Türkiye'nin en güvenli plajı olduğunu söyledi.

Kızkalesi, Türkiyenin en güvenli sahili
04 Eylül 2016 Pazar 11:11 tarihinde eklendi.
MERSİN'in Erdemli İlçesi'ndeki Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi ve turistik  Kızkalesi sahilinin Türkiye'nin en güvenli plajı olduğunu söyledi.
 
Doğası ve içerisinde yer aldığı deniziyle büyük ilgi çeken Kızkalesi sahilleri, tatilciler ve turistleri ağırlıyor. Tatilcilere tarihi eserlerin ışığında tatil yapma imkanı sunan plaj, sığ bir su yapısına sahip olması nedeniyle özellikle aileler tarafından tercih ediliyor. Her bütçeden olanlara tatil olanağı bulunan Kızkalesi, gündüz ve gece hayatı ile de tatilcilere seçenekler sunuyor. 
 
Mitolojik hikayesiyle merak uyandıran ve denizin ortasındaki görünümü ile kendine hayran bırakan Kızkalesi'nin tatilcilere farklı bir deneyim yaşatacağını ifade eden Hüseyin Çalışkan, Kızkalesi sahilinin güvenli olduğunu kaydederek turistleri Kızkalesi'ne davet etti. Kızkalesi'nde bugüne kadar herhangi bir olay, kavga, bıçaklama, bombalama gibi olayın görülmediğini ifade eden Çalışkan, şunları söyledi:
 
"Polisimiz gece gündüz tur atıp gerekli güvenlik önlemini alıyor, can güvenliğini sağlıyor. Çağrıda bulunuyorum, burası her taraftan daha güvenli. Mersin güvenlik yönünden şehirlerimizin içinde en güvenli şehirdir şu anda. Kızkalesi'ne de kefilim. Türkiye'nin en güzel kumu, en güzel iki kalesi biri suda biri karada, denizin derin olan ve olmayan yeri burada. Gıda satan yerler belediye ve sağlık müdürlüğü tarafından denetleniyor. Mükemmel tatil koşulları var. Güvenlik yönünden çekinmesinler. Israrla söylüyorum burası çok güvenli."