KKTC Başbakanı İrsen Küçük İstanbul'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Rum yönetiminin ekonomik bir yardım talebi olursa bunu Türkiye Cumhuriyeti'ne ileteceğini ancak, şu ana kadar bu yönde bir isteğin olmadığını söyledi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük İstanbulda
31 Aralık 2012 Pazartesi 17:06 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme için beraberindeki heyetle İstanbul'a gelen KKTC Başbakanı Küçük, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı. 
 
Su kanalı, Kıbrıs Türk Petrolleri ve Ercan Havaalanı ihalelerinin ülkeleri için önemli gelişmeler olduğunu belirten Küçük, anavatanla irtibatlı şekilde ürettikleri projelerle, özellikle ulaşım konusunda önemli mesafe katettiklerini belirtti. 
 
KKTC için 2012'nin dolu dolu geçtiğini dile getiren Küçük, 2013'te KKTC'nin alt yapısının yüzde 90 oranında tamamlanmasını, reel sektörün de yüzde 85 oranında çalışmalarını arttırmasını ön gördüklerini ifade etti. 
Bu çalışmalarını anavatandaki yetkililerle uyum sayesinde sürdürüldüğünü ifade eden Küçük, Başbakan Erdoğan ile bugünkü görüşmenin ağırlık konularını ekonomi, su projeleri ve KKTC'ye verilecek elektrik projesinin teşkil edeceğini söyledi. 
 
-''Rum yönetiminin yardım talebini iletirim'' 
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ekonomik yardım istemesi durumunda bunu KKTC üzerinden yapması gerektiği yönündeki açıklamasını hatırlatan Küçük, ''Gelişen ve büyüyen Türk yönetimi ekonomik olarak sıkışan ve yardım talebinde bulunan birçok Akdeniz ülkesine bugün yardım etmektedir. Türkiye'nin özellikle Afrika ve Arap ülkeleri ile Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok ülkeye yardım edebilecek bir konumdadır'' diye konuştu. 
 
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ekonomik açıdan her geçen gün geriye gittiğini kaydeden Küçük, bütün önlemlere rağmen bu durumun devam ettiğini söyledi. 
 
Bağış'ın çağrısının önemli olduğuna dikkati çeken Küçük, ''Eğer bize bir yardım talebinde bulunurlarsa bunu Ankara yönetimine bildirebileceğimizi ortaya koymuşlardır. Rum yönetiminin bu yönde bir yardım talepleri olursa bunu Türkiye Cumhuriyeti'ne çok rahat bir şekilde iletebileceğimizi söyledim. Basın yoluyla böyle bir çağrı yaptım. Şu ana kadar bir cevap gelmedi, gelirse bunu Ankara'ya ileteceğim'' dedi. 
KKTC Başbakanı, temaslarının ardından akşam saatlerinde ülkesine dönecek.