KKTC Başbakanı istifasını sundu

KKTC Başbakan Sibel Siber, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sundu.

KKTC Başbakanı istifasını sundu
02 Ağustos 2013 Cuma 20:04 tarihinde eklendi.

Siber, geçen pazar günü yapılan erken genel seçim sonuçlarının bugün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu’na istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanlığına gitti. Başbakan Sibel Siber, yasa gereği yeni hükümetin kurulmasına olanak sağlamak amacıyla istifasını sunduğunu belirterek, hükümetin istifasını yazılı olarak da Eroğlu'na verdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Siber’e bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, yeni hükümet kuruluna kadar Başbakanlık görevine devam etmesini istediğini belirtti ve bunu yazılı olarak da Siber’e sundu.

Sibel Siber’e ve hükümetine görevi süresince yaptığı hizmetler için teşekkür eden Eroğlu, “Birçok şeyi kısa zamana sığdırdınız. Bugüne kadar almış olduğunuz görevi layıkıyla yerine getirdiniz. Bakanlar Kurulu’yla birlikte birçok icraatlarda bulundunuz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Siber’in “Birçok şeyi kısa zamana sığdırdığını ve oldukça fazla oyla yeniden milletvekili seçildiğini” kaydederek, Siber’e hükümet kurulduktan sonra alacağı görevlerde de başarı diledi.

Siber de Cumhurbaşkanı’nın sözlerine teşekkür ederek “İnşallah ülkemiz adına hayırlı, uğurlu, güzel günler bizi bekliyor.” dedi.

TEKNOKRAT HÜKÜMETİN 51 GÜNLÜK TARİHÇESİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin güvensizlik önergesiyle düşürülmesinin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber’in başkanlığındaki teknokrat hükümet, 13 Haziran’da kurulmuş; 23 Haziran’da ise Meclis’te güvenoyu almıştı.

28 Temmuz erken genel seçiminde seçilen milletvekilleri 5 Ağustos'ta mazbatalarını alacak; 12 Ağustos günü de Meclis’in ilk toplantısında ant içecek.

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümeti kurabilecek bir milletvekiline hükümeti kurma görevi verecek. Görevi alan milletvekilinin hükümeti kurmak için 15 günlük süresi olacak. Bu sürede hükümeti kuramazsa, görevi iade edecek ve süreç başka bir milletvekiliyle tekrarlanacak.

28 Temmuz seçiminde CTP-BG 21; UBP 14, Demokrat Parti -Ulusal Güçler (DP-UG) 12 ve Toplumcu Demokrat Parti (TDP) de 3 milletvekilliği kazanmıştı. Hiçbir parti tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamadığı için koalisyon hükümetinin kurulması gündemde.


CİHAN