KKTC Başbakanı'ndan sahte belge isyanı

KKTC Başbakan İrsen Küçük, bir ülkenin başbakanının imzasının taklit edilmesinin yapılacak en büyük suçlardan biri olduğunu belirterek, ''Bunun ucu nereye dayanırsa dayansın araştırılacak'' dedi.

KKTC Başbakanından sahte belge isyanı
27 Eylül 2012 Perşembe 19:58 tarihinde eklendi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Küçük, ''Yargımıza ve polisimize güveniyoruz. Ülkenin başbakanına yapılan bu haksız saldırılar muhakkak yargının önüne götürülecek ve en erken zamanda yargımız da gereğini yerine getirecektir'' diye konuştu. 

     
Kendisinin sahte imzasıyla yayınlanan sahte belgenin Afrika gazetesinde çıktığını kaydeden Küçük, bu şekilde bir talimat yazmanın kendi yöntemi veya stili olmadığını söyledi. 
     
''Benden böyle bir talimat sayın bakanlara gitmemiştir'' diyen Küçük, bu tip yazılı çalışmalara gerek duymadığını belirtti. 
     
Bu konuyu savcılığa aktardığını, polisin de çok etkili ve süratli bir çalışmayla büyük bir sorumluluk içinde görevini yaptığını ifade eden Küçük, şöyle devam etti: 
     
''Büyük bir iddiaydı bu. Bir ülkenin başbakanını suçlama ve imzasını taklit etmeydi bu. Bu yapılacak en büyük suçlardan biridir. Bunun ucu nereye dayanırsa dayansın araştırılacaktır, zaten soruşturma devam ediyor. İki zanlı tutuklandı. Mahkeme uygun gördü. Yargı ve polisimize güveniyoruz.'' 
     
Yaşanan süreçte Kamu Hizmeti Komisyonu'nun öğretmen sınavlarını yaptığını da anımsatan Küçük, bu olayı da incelediğini, sınavı yapan müdürün sahte imza olayına karıştığını ve tutuklu olduğunu ifade etti. 
     
Küçük, şöyle devam etti: 
     
''Sayın Cumhurbaşkanımızı temsilen Kamu Hizmeti Komisyonu'nda görev yapan eski müsteşarının tutuklanması tabii ki komisyonun yaptığı sınavlara da şaibe düşürmüştür. 
     
Bugün sabah başsavcılık ile görüştüm ve suç duyurusu yaptım. Bu konuda da polis araştırması talebinde bulundum ve atamaların da bekletilmesini talep ettim. Dolayısıyla burada vatandaşımızın ve halkın haklarının yenmemesi, gasbedilmemesi, bir usulsüzlük ve bir şaibe varsa ve bunlar da tespit edilirse bunlarla ilgili tedbir ve yasal işlemlerin yapılması konusundaki talebimi ilettim. Başsavcılık da harekete geçerek, gereğini yapmaya başladı.'' 
     
Başbakan İrsen Küçük, Kamu Hizmeti Komisyonu Yasası üzerinde de uzun süredir çalıştıklarını, mevcut yasaya bakıldığında sadece cumhurbaşkanına yetki veren bir yasa olduğunun ve demokratik bir yasa olmadığının görüldüğünü ifade ederek, bu konuda süratli bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. 
     
Küçük, bu konuda yasa taslaklarının hazırlandığını, bir sonraki bakanalar kurulu toplantısının gündemine getirileceğini ifade ederek, ''Mevcut yasa çok eskiye dayanan bir yasa. Gelişen ülkemiz ve demokrasimizde anti-demokratik bir görünüm arz etmektedir. Dolayısıyla daha geniş makamların söz sahibi olabileceği bir yasa istiyoruz'' ifadesini kullandı. 
     
     -UBP Genel Başkan adayı Kaşif'in açıklaması- 
     
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı ve Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de Kamu Hizmeti Komisyonu'nda yaşanan olaylarla kendisinin veya arkadaşlarının en küçük bir ilgisi olmadığını belirtti. 
     
Kaşif, yaptığı yazılı açıklamada, UBP ve Başbakan İrsen Küçük'ün bugünkü yanlış yönetim anlayışından kurtulması gerektiğini savundu. 
     
UBP'nin ve ülkenin doğru yönetilmesi için aday olduğunu, kurultay sürecindeki kampanyasında yanlışa düşmesinin söz konusu olamayacağını kaydeden Kaşif, ''Başbakan Küçük'ün parti seçimleriyle ilgili kampanyasını baskı, tehdit, şantaj, devlet olanakları ile vaat üzerine kurduğunu, hiçbir olayın bu gerçeği değiştirmeyeceğini'' iddia etti. 
     
Kaşif, açıklamasında şunları kaydetti: 
     
''Üzülerek görüyoruz ki son günlerde ortaya çıkan ve henüz ne olduğu tam olarak anlaşılamayan yargı sürecindeki bazı olaylar dolaylı da olsa bize karşı kullanılmaya çalışılıyor. Kamu Hizmeti Komisyonu'nda yaşanan olaylarla ne şahsımın ne de bana destek veren arkadaşlarımın en küçük bir ilgisi vardır. Bu olayın aydınlatılmasını ve gerçeklerin tüm boyutları ile ortaya çıkarılarak, adaletin tecellisini istiyoruz. Ama unutulmamalıdır ki hiçbir insan suçlu olduğu kanıtlanmadıkça suçlu gibi gösterilmemelidir.''
     
     -Sahte belge olayı- 
     
Başbakan İrsen Küçük'ün imzasını taklit ederek bakan ve bürokratlara yönelik sahte talimat belgeleri hazırladığı iddiasıyla dün gözaltına alınan Kamu Hizmeti Komisyonu Üyesi Mustafa Tanju Tokay ve Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı, haklarında 3'er gün tutukluluk kararı verildi. 
     
Başbakanın imzası taklit edilerek bakanlara gönderildiği iddia edilen belgelerde, Küçük'ün, 21 Ekim'de yapılacak UBP kurultayını kazanmak için bakan ve bürokratlardan yetkilerini partizanca kullanmalarını istediği öne sürülüyordu. 
     
21 Ekim'de yapılacak UBP kurultayında, İrsen Küçük ile eski Sağlık Bakanı ve Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, genel başkanlık için yarışacak.