KKTC basını Bağış'a küfürü bastı !

Egemen Bağış’ın ‘KKTC Türkiye’ye bağlanabilir’ sözleri Kuzey Kıbrıs’ta muhalif basında büyük öfke yarattı

KKTC basını Bağışa küfürü bastı !
06 Mart 2012 Salı 08:59 tarihinde eklendi, 1.239 kez okundu.

Gazeteler sert başlıklar atarken, Bağış bu kişileri ‘Rum sempatizanı’ olarak nitelendirdi. KKTC Başbakanı da Egemen Bağış’ın sözleri için ‘doğaldır’ yorumunu yaptı.

 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın KKTC’de yayımlanan Kıbrıs gazetesine yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta çözüm için her türlü opsiyonun masada olduğunu, KKTC’nin Türkiye’ye bağlanmasının da mümkün olabileceğini belirtmişti.

İşte bu sözler KKTC’de fırtına etkisi yarattı. Muhalif Afrika gazetesi, en ağır başlığı atarak, ‘Has...tir’ manşetiyle çıkarken, yine muhalif çizgideki Yenidüzen gazetesi de KKTC lideri Derviş Eroğlu ve Başbakan isen Küçük’e hitaben, “Ya cevap verin ya gidin” manşetini attı.

Ana Muhalefet Partisi CTP ise, bir açıklama yayınlayarak “Bağış’ın söylediği olasılık söz konusu bile olamaz” çıkışını yaptı. Bağış ise dün verdiği röportajda sözlerinin cımbızlandığını ifade etti. Bağış, “Kıbrıs’la ilgili Londra’da yaptığım açıklamaların içerisinden cımbızla seçilerek bazı anlamlar çıkarmaya çalışan özellikle Kıbrıs’ta bazı Rum sempatizanları olduğunu görmek beni üzdü. Bizim tek hedefimiz bir an evvel çözüme ulaşılmasıdır. Ama çözüme ulaşılamadığı takdirde kimse Türkiye’den KKTC’yi yalnız başına bırakmasını da bekleyemez” dedi.
 
82’nci il desteği yüzde 51
 
KKTC Başbakanı İrsen Küçük de Bağış’a arka çıktı. Küçük, Kıbrıs görüşmelerinin çıkmaza girmesi halinde bazı seçeneklerin düşünülmesi gerektiğini ve Türkiye ile birlikte karar üreteceklerini ifade ederek, bu noktaya gelmeden önce AB Bakanı Bağış’ın ”bazı seçenekleri dillendirmesinin gayet doğal” olduğunu söyledi. Gerek KKTC, gerekse Türk hükümetinin Avrupa Birliği’ne birçok çağrısı bulunmasına karşın, Rumların dönem başkanlığının ertelenmesinin gündeme gelmediğini dile getiren Başbakan Küçük, Rum yönetiminin dönem başkanlığını devralması ile birlikte görüşmelerin seyrinde belirsizlik olacağını söyledi. KKTC internet medyasında yer alan bir ankette de KKTC’nin Türkiye’ye bağlanmasını destekleyenlerin oranı yüzde 51 çıktı.
 
Skype’de KKTC Türkiye’nin ili
 
Sanal ortamda ücretsiz görüşme hizmeti veren Skype, uzun zamandır ana sayfasındaki ülke seçeneklerinde KKTC’yi Türkiye’nin ili olarak gösteriyor. Kıbrıs gazetesinden Emre Diner’in haberine göre bir çok kullanıcı ortaya çıkan durum nedeniyle şikayet ederek, Skype’yi protesto etti. Skype’nin ana sayfasında yer alan ülke seçeneklerini tıklayan KKTC’deki kullanıcılar, KKTC’nin Türkiye’deki bir il olduğunu görünce, durumu şikayet etti. Skype yetkililerinin ise henüz bir değişiklik yapmadığı gözlemlendi. KKTC’deki Skype kullanıcıları, Facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden “Skype’nin ayıbı” şeklinde protestolarını ifade ederken, KKTC’nin Türkiye’nin ili olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğu vurgusu yapıldı.

Vatan Gazetesi