"KKTC vatandaşlığımın iptalinin aslı yok"

Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kendisine verdiği vatandaşlık unvanının iptal edildiğine ilişkin haberlerinin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

KKTC vatandaşlığımın iptalinin aslı yok
17 Haziran 2013 Pazartesi 18:56 tarihinde eklendi.
 
Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, bugün medya da yer alan 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ertuğrul Günay'ın vatandaşlık unvanını iptal edecek' başlıklı haberlerle ilgili açıklamalarla ilgili DHA’ya telefonla açıklamalarda bulundu. Günay, "Benim herhangi bir vatandaşlık talebim olmadı. Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde turizme verdiğimiz katkılardan dolayı KKTC tarafından vatandaşlık unvanı verildi. Ben de severek kabul etmiştim" dedi.
 
Medyada yer alan vatandaşlığın iptaline ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Günay, "Bu haberlerden sonra Kıbrıs Başbakanı aradı. Vatandaşlıktan çıkarmanın söz konusu olmadığını, sadece daha önce birkaç sanatçıya ve diplomata verdikleri kültür ataşeliklerini daha objektif kriterler koymak için kaldırdıklarını, bunun dışında yer alan şeylerin tamamen spekülasyon olduğunu söylediler" diye konuştu.
 
YAŞANAN OLAYLAR TURİZMİ ETKİLEDİ
 
Son günlerde Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle birçok alanın yanısıra turizminde etkilendiğini belirten Günay şunları söyledi:
 
"Turizm İstanbul 2010 Avrupa Kültür Yılı etkinliklerinden sonra ciddi bir ivme yakalamıştı. Ne yazık ki bu olaylar nedeniyle galiba biraz duraklama dönemine girdi. Umarım gerileme dönemine girmez. Bu olaylar karşısında İstanbul’u kısa vadede toparlamak biraz zor gözükebilir."
 
Türkiye’de bölgesel olarak yapılacak tanıtımla olumlu sonuçlar alınabileceğini kaydeden Günay, "Türkiye başka bölgeleri ile dünyada önemli bir kültür ülkesi. Özellikle Karadeniz, Kapadokya, Ege ve Antalya’nın farklı bir destinasyon olarak anlatılması gerekiyor. Yaşanan bu olaylardan soyutlanarak bu bölgelerde iyi bir destinasyon tanıtımı eksiye giden bu durumu artıya çevirmeye yarayabilir. Böylelikle Türkiye’nin turizmde ki gerilimini frenleyebilir" dedi.
 
GEZİ PARKI OLAYLARI
 
Gezi parkında başlayan ve Türkiye’nin diğer illerine de sıçrayan olaylarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yaşanan olayların son derece üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Yaşanan olayların içeride ve dışarıda Türkiye’nin imajını son derece sarstığını ifade eden Günay, "Çok haklı bir itiraz kötü yönetildiği için çok talihsiz boyutlara geldi. Ve şu anda Türkiye bu yönetimin bedellerini ödüyor" dedi.

DHA