KKTC'de cumhurbaşkanı seçimi için 90 bin seçmen oy kullanabilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanı seçimi için 90 bin seçmen oy kullanabilecek

KKTCde cumhurbaşkanı seçimi için 90 bin seçmen oy kullanabilecek
23 Temmuz 2014 Çarşamba 19:38 tarihinde eklendi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar cumhurbaşkanı seçimleri için KKTC'de de oy kullanabilecek. Daha önce gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanan vatandaşlar için bu yıl bazı kolaylıklar sağlandı. Seçimlere katılımın yüksek olması için Başkent Lefkoşa'da bulunan 20 Temmuz Fen Lisesi ve Lefkoşa Türk Lisesi'ndeki iki okula sandık kurulacak.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, yapılan en son kütük çalışmasına göre KKTC’de de yaklaşık 90 bin seçmenin bulunduğunu kaydetti. Bu sayının önemli bir kısmının öğrencilerin, bir kısmını da geçici olarak çalışmak için KKTC’de bulunan veya çifte uyrukluların oluşturduğunu belirtti.

OYLAR KKTC'DE SAYILMAYACAK

Seçimlerin Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu tarafından organize edildiğini aktaran Akça, elçiliklerin görevinin sadece oy kullanılmasını ve oy zarflarının Türkiye’de kurulan Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna iletilmesini sağlamak olduğunu bildirdi. Halil İbrahim Akça, oyların KKTC’de sayılmayacağını, bunun olası bir kargaşanın yaşanmasını önlemek için alınan bir karar olduğunu açıkladı.

Oy kullanımının randevu ile olacağını vurgulayan Akça, oy kullanabilmek için 25 Temmuz’a kadar www.ysk.gov.tr internet sitesi üzerinden randevu alınabileceğini söyledi. Akça, randevu almayan seçmenlere ise sistemin kendisinin gün verecek, seçmenlerin hangi sandıkta hangi gün oy kullanabileceğini 26 Temmuz’dan itibaren site üzerinden öğrenebileceğini anlattı. 


CİHAN