KKTC'de zamlar protesto edildi

KKTC'de muhalif siyasi partiler, onlarca sendika ile sivil toplum örgütü, yapılan zamları protesto etmek amacıyla eylem ve yürüyüş düzenledi.

KKTCde zamlar protesto edildi
06 Aralık 2013 Cuma 21:20 tarihinde eklendi.


Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) binası önünde toplanan eylemciler bir süre KKTC ve Türkiye hükümetleri aleyhine sloganlar attı. Eylemciler adına mücadelelerin devam edeceğini belirten konuşmalar yapıldı.

Eylemcileri temsilen Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek yaptığı açıklamada, hükümetin halkına ihanet ettiğini iddia etti.

“Halkını yaşamdan bezdirmiş olan Ulusal Birlik Partisi hükümetine seçimlerde gerekli dersi vermiş olan halkımızın özellikle dar ve orta gelirli kesimleri yeni bir felaketle yüz yüze getirilmiştir.” iddiasında bulunan Felek, "bu felaketin, yaşamın olmazsa olmazlarından elektrik tüketimine getirilen insafsız, hesapsız ve kitapsız zamlar olduğunu" söyledi.

Meclis önünde polis barikatıyla karşılaşan eylemciler bir süre bekledikten sonra, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, bazı siyasi partiler ve örgütler adına açıklama yaptı.

Şener Elcil, yıllardır aynı yerde aynı şeyleri protesto etiklerini, değişen tek şeyin “kuklalar” olduğunu savunarak, “Hamam aynı değişen sadece tellaklar.” dedi.

Konuşmaların ardından eylemciler yere oturarak bir süre daha slogan atıp ardından dağıldı.


CİHAN