KKTC'deki nüfus sayımı

KKTC'de dün yapılan nüfus sayımıyla ilgili ilk sonuçların birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

KKTCdeki nüfus sayımı
05 Aralık 2011 Pazartesi 11:16 tarihinde eklendi.

 

KKTC Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ali Korhan, en kısa süre içinde durum değerlendirmesi yaparak, sayımla ilgili ilk sonuçları birkaç gün içinde açıklayacaklarını söyledi. 
   
Sayım nedeniyle gözlemci olarak KKTC'de bulunan BM uzmanlarının bugün DPÖ'ye gideceklerini ve son değerlendirmeleri birlikte yapacaklarını belirten Korhan, bu çalışmaların ardından uzmanların birkaç gün içinde adadan ayrılacaklarını kaydetti. 
     
Nüfus sayımının Rum tarafındaki yankıları 
     
Bu arada KKTC'de dün sokağa çıkma yasağıyla birlikte yapılan nüfus sayımı Rum basınında geniş yer buldu. 
     
Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, KKTC'deki nüfus sayımının "güvenilmez ve propaganda amaçlı olduğunu" iddia etti. 
     
Stefanu, "Nüfus sayımı o kadar güvenilmezdir ki, Kıbrıslı Türk partileri ve örgütleri bundan sadece kuşku duymakla kalmayıp, bununla alay ediyorlar" iddiasında bulundu. 
     
Fileleftheros, BM yetkililerinin, sokağa çıkma yasağını "görmezden geldiğini" iddia ederek, gözlemcilerin dünkü açıklamalarıyla, nüfus sayımının sonuçlarını kabul edeceklerinin işretini verdikleri yorumunda bulundu. 
     
Gözlemcilerin başkanı Jean Michel Durr'un, nüfus sayımının "BM'nin önerileri doğrultusunda gerçekleştiğini" söylediğini aktaran gazete, nüfus sayımı sonuçlarının BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer tarafından kabul edileceğine kesin gözüyle bakıldığını belirtti. 
     
Diğer Rum gazeteleri de, sokağa çıkma yasağını ve Rum tarafı ile giriş çıkışların, istisnalar hariç kapatıldığını öne çıkardı.