Klasik otomobillerden zafer turu

Yarım yüzyılı devirmiş klasik otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbul Park Formula 1 Pisti'nde Türk bayraklarıyla konvoy oluşturarak zafer turu attı.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:34 tarihinde eklendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Park Formula 1 Pisti'nde İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD)'nin işbirliği ile yüzlerce klasik otomobil konvoyu oluşturuldu.

Etkinlik kapsamında yarım yüzyılı devirmiş birbirinden ilginç otomobiller, Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu attı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay geçen yıl itibariyle Formula 1 pistinde klasik otomobiller ile 30 Ağustos'un ilk seremonisini gerçekleştirdiklerini kaydederek şunları ifade etti:

“Bir zafer konvoyu oluşturduk. Bu yıl da ikincisini yapıyoruz ve bu gelenekselleşecek. Bu aktivitelere tüm klasik otomobil camiasını davet ediyoruz. 92. yılında Milli Mücadele'nin taçlandırıldığı 1922 yılının ve Milli Mücadele'ye emek vermiş, bu uğurda kan dökmüş atalarımıza saygı niteliğinde bugün 'Zafer Konvoyu' gerçekleştiriyoruz.”

Öte yandan klasik otomobillerden oluşan konvoy, sahil yolunu takip ederek Kadıköy Bağdat Caddesi'nde vatandaşlarla buluşacak. 


CİHAN