Kobani eylemlerinde 12 ölü!

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto için yapılan eylemlerde 12 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kobani eylemlerinde 12 ölü!
08 Ekim 2014 Çarşamba 00:01 tarihinde eklendi, 1.234 kez okundu.
DİYARBAKIR'DAÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ, ASKER ŞEHRE İNDİ
 
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıkladı. Kentte çıkan olayları başından beri izleyen ve ekipleri, verdiği talimatlarla yönlendiren Emniyet Müdürü Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 
 
 
Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şekre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın bir çok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.
 
Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Böğürcü'nün görevi başında olduğu belirtildi.
 
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME 3 GÜN ARA VERİLDİ
 
Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi.
 
KURTALAN'DA SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 5 YARALI
 
Siirt'in bu akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.
 
Olay, bugün saat 17.30 sıralarında DBP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından bir grup yürüdükleri Ak Partili Kurtalan Belediye binasına molotof ve çevresine molotoflu saldırıda bulundu. Molotofların isabet ettiği bir zabıta aracı ile cenaze taşıma aracı yandı. Bu sırada belediye bahçesinde bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay'ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Belediye önünden dağılan göstericiler, Başkan Karatay ve yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Gerginliğin tırmandığı ilçede bu kez Başkan Karatay'ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tehrip edilen işyerlerinin önünde tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtılar. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybederken, Cihan Ecer, Hikmet Baydan, Mehmet Çiçek, Necmettin Çelik ve Kurtalan eski Belediye Başkanı BDP'li Necat Yılmaz'ın oğlu Cüneyt Yılmaz yaralandı.
 
Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Cüneyt Yılmaz'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
 
 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis bazı kişileri gözaltına aldı.
 
BATMAN'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, ASKER ŞEHRE İNDİ
 
Batman'da bugün çıkan olaylarda Turgut Özal Bulvarı mevkiinde 23 yaşındaki Emrah Demir, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanısıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman'da, akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezine indi. Kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, polis araçlarından halka sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anonslarla duyuruldu.
 
MUŞ'TA 1 KİŞİ ÖLDÜ
 
MUŞ'un Varto İlçesi'nde Suriye'nin kuzeyindeki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle 25 yaşındaki Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt, Mehmet Salih Bingöl ile Diyar Barut yaralandı. da yaralandı.
IŞİD'in Kobani'deki saldırısını protesto edilen Varto İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik görüldü. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt yaralandı. Buksur'un cenazesi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
CENAZE İLE 2 YARALI MUŞ'A GETİRİLDİ
 
Muş'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto etmek için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle ölen 25 yaşındaki Hakan Buksur'un cenazesi ile yaralanan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl ile 19 yaşındaki Diyar Barut, Muş Devlet Hastanesine getirildi.
 
Devlet Hastanesine getirilen yaralılardan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl’ün başından Diyar Barut’un ise burnundan gaz fişeği kapsülünden yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavisi devam ederken, Hakan Buksur'un cenazesine de otopsi yapıldı.

DHA