Kobani sınırında barış zinciri

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile çatışmaya giren PYD'nin silahlı kanadı olan YPG güçlerine destek vermek amacıyla edebiyatçı, şair, yazar ve sanatçılardan oluşan bir grup sınır hattında barış zinciri oluşturdu.

Kobani sınırında barış zinciri
25 Ekim 2014 Cumartesi 18:20 tarihinde eklendi.
Aralarında Aslı Erdoğan, Ayşegül Tözeren, Can Öz, Gaye Boralıoğlu, Hatice Meryem, Işıl Özgentürk, Menekşe Toprak, Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, İlkay Akkaya, Seray Şahiner, Vivet Kanetti'nin bulunduğu yazar, şair ve sanatçılar öğleden sonra sınır hattındaki Çaykara Mahallesi'nde toplandı. Burada gazetecilere konuşan ve 'Koridoru Aç Türkiye' sloganı ile sınır hattına geldiklerini anlatan yazar, şair ve sanatçılar, daha sonra HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in eşi Ayşe Efendi ile birilkte el ele tutuşarak barış zinciri oluşturdu. Kalabalık buradaki barış zinciri etkinliğinin ardından mahallede kurulan direniş nöbet çadırına geçti.
 
KOALİSYON UÇAKLARI BOMBALADI 
 
Öte yandan saat 16.30 sıralarında ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları Kobani'nin doğusundaki IŞİD hedeflerine yönelik bombardıman düzenledi. Peş peşe 2 kez düzenlenen bombardımanda hedef alınan mevzilerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.  

DHA