Kobani'den dumanlar yükseliyor

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile ÖSO ve Peşmerge birliklerinin desteklediği YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Kobaniden dumanlar yükseliyor
01 Kasım 2014 Cumartesi 13:23 tarihinde eklendi.
Çatışmaların aralıklarla devam ettiği Kobani'de, IŞİD militanları önceki günlerde olduğu gibi yine sınır kapısının bulunduğu bölgeye havan atışlarıyla saldırmaya devam etti.
 
Kobani'de, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 48'inci gününe girdi. Hafta içerisinde ÖSO mensuplarının, dün gece ise peşmerge güçlerinin YPG'ye destek için giriş yaptığı Kobani'de, IŞİD militanları sabah saatlerinden itibaren yine havan atışları ve keskin nişancılar ile saldırısını sürdürdü. Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla çatışmaların olduğu ve patlama seslerinin duyulduğu Kobani'ye, dün gece giren peşmerge güçlerinin YPG'lileri eğitmeye henüz başlamadığı bildirildi. 
 
ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları ise sabah saatlerinden itibaren keşif uçuşu yaptığı Kobani'deki IŞİD hedeflerine yönelik henüz bombardıman düzenlemedi.
 
SURUÇ'TA  KEPENKLER KAPALI
 
Bu arada 1 Kasım Dünya Kobani Günü nedeniyle Suruç ilçe merkezinde esnafın kepenk kapattığı görülürken, ilçe merkezi ile sınır hattında güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı görüldü.

DHA