'Kobani'ye havadan atılan silahların parasını...'

PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Rojava bölgesindeki Kobani'de IŞİD ile aralarındaki çatışmalar sırasında koalisyon uçakları tarafından havadan atılan silahların parasını Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)'nin ödediğini söyledi.

Kobaniye havadan atılan silahların parasını...
19 Temmuz 2015 Pazar 16:05 tarihinde eklendi.
Avrupa'da yayın yapan Med-Nuçe televizyonuna bugün canlı yayınlanan bir programda stüdyo konuğu olan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, PYD'nin PKK ile ilişkileri, Kobani'ye havadan atılan silahlar ve BM Suriye temsilcisi ile yaptığı görüşmeler konusunda açıklamalarda bulundu. Müslim, PYD'nin 2003'te kurulmuş bir Suriye partisi olduğunu ifade ederek, "Sayın Öcalan dünya lideridir. Fikirleri vardır, onun yolundan biz bazı fikirlerini kendi gerçeğimizde uygulamaya çalışıyoruz. Kürt partileri ile ilişkilerimiz vardı. KYB, IKDP bunların arasında PKK de vardır. Bizim ilişkimizin olması normaldir. HDP ile de ilişkimiz vardır. PJAK ile de vardır, Güney'deki İslami partiler ile de ilişkilerimiz vardır. PKK yanımızda durmuş ise ve bize yardım etmiş ise bu çok normaldir" diye konuştu. 
 
"KOBANİ'YE HAVADAN ATILAN SİLAHLARIN PARASINI KYB ÖDEDİ"
 
PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD ile savaşırlarken 20 Ekim 2014'te koalisyon uçakları tarafından Kobani'ye atılan silah ve mühimmat konusunda da açıklamalarda bulundu. Müslim, "Belki bunu kimse bilmiyordur ama, koalisyon uçakları yoluyla Kobani'de indirilen silahlar KYB'nin silahları idi ve parasını KYB ödemişti. KYB bize yardım etti, silah veriyor. Sen kalkıp illa bizi PKK ile ilişkilendirmek istiyorsan demek ki başka bir amacın vardır. Dünya bunu biliyor. Biz nerede oturup ne karar vermiş isek bunu uyguluyoruz. Ama, bir yönetim vardır, bazı kararları ben veremem Rojava ile ilgili. Çünkü, ortaklarımız ve meclislerimiz vardır, sistem vardır. Şimdi sen kalkıp illa her şeyden PYD'yi sorumlu tutarsan yanlış olur. YPG askeri bir güçtür. Bunun siyasi iradesi PYD değildir. Bir idare ve bir kanton yönetimi vardır. Herkesin bunu görmesi gerekiyor. Onun için kalkıp her şeyi PYD'ye bağlamak ve PYD'yi terörize etmek doğru değildir. Bunu herkes böyle anlamıştır" diye konuştu.
 
BM'nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile yaptıkları görüşmeleri de değerlendiren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "Biz Suriye'nin bir parçası olduğumuzu söylüyoruz. Biz Suriye devriminin bir parçasıyız, hiç bir zaman ayrı düşünmedik. Onun için planlarımız Suriye içinde vardır. Hem demokratikleşmek, hem ilişkiler bakımından devletlerle ilişki bakımından. Bölgenin ve Suriye'nin bir parçasıyız. Suriye'nin istikrarını ve barışını istiyoruz" diye konuştu.