Koç Holding'den 2.1 milyar lira kâr

Koç Holding, 2011 yılında net kârını yüzde 22 artırarak 2 milyar 124 milyon liraya yükseltti.

Koç Holdingden 2.1 milyar lira kâr
09 Mart 2012 Cuma 11:07 tarihinde eklendi, 1.649 kez okundu.

 

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, holding 2011 yılında konsolide bazda toplam satış gelirlerini yüzde 41 artırarak 75 milyar 741 milyon liraya, faaliyet kârını yüzde 34 artırarak 5 milyar 490 milyon liraya, azınlık payı sonrası net kârını ise yüzde 22 artırarak 2 milyar 124 milyon liraya çıkardı.
 
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 2011 yılının oldukça zorlu ve değişken bir küresel konjonktürün gölgesinde geçtiğini, ancak Türkiye'nin tüm belirsizliklere ve yılın ikinci yarısında artan zorluklara karşın başarılı bir yılı geride bıraktığını belirtti.
 
Turgay Durak ''En önemli ticaret ortağımız olan Euro Bölgesi'ndeki büyüme yüzde 1,6 ile sınırlı kalırken, Türkiye ekonomisi yaklaşık yüzde 8'in üzerinde büyüme kaydetti. Koç Holding olarak faaliyet gösterdiğimiz sektörler genel ekonominin de üzerinde performans sergiledi'' dedi.
 
Koç Topluluğu şirketlerinin, ihracat pazarlarındaki yavaşlamayı pazar çeşitliliği ve artan piyasa payları sayesinde bertaraf etmeyi başardığını dile getiren Durak, kombine yurt dışı gelirlerinin 2010 yılına göre yüzde 34 artarak 17,9 milyar dolara ulaşırken, toplam ülke ihracatında Tüpraş'ın lider, Ford Otosan'ın ikinci, Tofaş'ın dördüncü, Arçelik ise altıncı sırada yer aldığını bildirdi.
 
Durak, ''Böylece Koç Topluluğu şirketleri, Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ihracatının tamamına yakınını, adetsel olarak bakıldığında binek oto ve hafif ticari araç toplam ihracatının yarısını, dayanıklı tüketim ve elektrikli makine ihracatının ise üçte birini gerçekleştirerek Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 11'ini gerçekleştirdi'' ifadelerini kullandı.
 
2012 yılında toplam yatırımlarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Durak, 2011 yılında dış piyasalardaki tüm belirsizliklere karşın Koç Topluluğu'nun yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini, 2012 yılının ise yatırımlar açısından rekor bir yıl olmasını beklediklerini kaydetti.
 
Durak, 2011 yılını başarılar ile geride bırakan Koç Topluluğu'nun 2012 yılı için de güçlü hedefleri olduğuna işaret eden Durak, 2012 yılında konsolide cirolarını 80 milyar liranın üzerine taşıyarak yaklaşık yüzde 9'luk bir büyüme hedeflediklerini, ihracat gelirlerinde yüzde 6 artış beklediklerini ve toplam kombine yatırımlarını iki katına çıkararak 6,5 milyar lira yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktardı.
 
Turgay Durak, 2008 yılından bu yana tüm şirketlerinde uyguladıkları sıkı risk yönetimi politika ve önlemlerinin 2012 yılında da uygulanmayı sürdüreceklerini vurgulayarak, satın alma ve özelleştirmelerle ilgili Türkiye'de ve dünyadaki farklı fırsatları da yakından takip edeceklerini belirtti.

NTV