Koç Holding’in konsolide satış geliri 84,8 milyar TL

Koç Holding, 2012 yılında toplam konsolide satış gelirlerini yüzde 13 artırarak 84,8 milyar TL’ye yükseltirken, azınlık payı sonrası net kârını 2,3 milyar TL’ye çıkardı.

Koç Holdingin konsolide satış geliri 84,8 milyar TL
08 Mart 2013 Cuma 12:45 tarihinde eklendi, 1.121 kez okundu.

 

Koç Holding üst yöneticisi (CEO) Turgay Durak,  2012 yılı finansal sonuçlarını değerlendirirken, geçen seneye Türkiye’de hızlı büyüme dinamiklerini yavaşlatmaya yönelik ekonomik tedbirlerin damga vurduğunu söyledi. Bu sene büyüme dinamiklerinin tekrar hız kazanmasını ve Türkiye’de yüzde 4,5 dolaylarında bir büyüme gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Durak, şunları söyledi:
 
"Yurtdışı piyasalardaki tüm belirsizliklere karşın, Koç Topluluğu olarak etkin ihracat politikaları sürdürürken, ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmeye devam ettik. Bu politikalarımız sonucunda, ülkemizin en fazla ihracat yapan 10 şirketinden 4’üne sahip olan Topluluğumuz 2012 yılında da kombine yurtdışı satış gelirlerini ABD Doları bazında yüzde 11 artırmayı başardı. Ülkemize en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bir yılı daha kârlı bir büyümeyle geride bırakırken, sektörlerimizdeki liderlik pozisyonlarımızı pekiştirmeye devam ederek, önemli yatırımlara imza attık." 
 
2012 yılında pazardaki olumsuz ekonomik konjonktüre karşın, büyüme odaklı yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Turgay Durak, "2012’de toplam 4,9 milyar TL’lik rekor düzeyde kombine yatırım gerçekleştirdik. 2013’te ise 6,8 milyar TL kombine yatırım planlıyoruz. Hedefimiz her zaman kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak ülkemiz ve paydaşlarımız için sürekli ve yüksek getirili yatırımlara dönüştürebilmektir." şeklinde konuştu. Koç Holding olarak 2012 yılında hem yurtiçinde hem yurtdışında gelişen zorluklara karşın başarılı sonuçlara imza attıklarına dikkat çeken Turgay Durak, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"2012 yılı, Türkiye’de hızlı büyüme dinamiklerini yavaşlatmaya yönelik ekonomik tedbirlerin, yurtdışında ise finansal piyasalarda süregelen belirsizliklerin damga vurduğu bir yıl oldu. 2013 yılında büyüme dinamiklerinin tekrar hız kazanmasını ve Türkiye’de yüzde 4,5 dolaylarında bir büyüme gerçekleşmesini bekliyoruz. Türk şirketlerinin global bazda rekabetçi avantajlarını artırmak adına teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla öncü ve anahtar rolümüzü sürdürmek 2013’te de en önemli önceliklerimizden biri olmaya devam edecek."

CİHAN