Kocaeli Üniversitesi'nde basın açıklaması gerginliği

KOCAELİ Üniversitesi'nde Ak Partili gençlerin basın açıklaması yapmasına engel olmak isteyen bir grup öğrenci, arbedeye neden oldu.

Kocaeli Üniversitesinde basın açıklaması gerginliği
01 Aralık 2015 Salı 19:04 tarihinde eklendi.
KOCAELİ Üniversitesi'nde Ak Partili gençlerin basın açıklaması yapmasına engel olmak isteyen bir grup öğrenci, arbedeye neden oldu. Polis ve özel güvenlik görevlileri araya girerek karşıt görüşlü öğrencileri uzaklaştırırken, 2 kişi gözaltına alındı.
 
Ak Partili gençler, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Sosyal Tesis önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bir grup öğrenci slogan atarak, basın açıklaması yapılan yere doğru yürüyüşe geçerken, polis ve özel güvenlik görevlileri engel oldu. Arbedede 2 öğrenci gözaltına alınırken, polis ve özel güvenlik görevlileri öğrencilerin karşı karşıya gelmemesi için çaba gösterdi. Karşıt görüşlü öğrenciler basın açıklaması yapılacak alandan uzaklaştırıldı. Polis basın açıklaması yapacak öğrencilerin çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ak Partili gençler, Suriye'de Türkmen vatandaşlara yapılan saldırılara tepki göstererek, "Katil Rusya Suriye'den defol" sloganları attılar. Bu açıklamanın ardından gençler dağıldı.