Kocaeli Üniversitesi'nde çökme: 1 ölü!

Kocaeli Üniversitesi'nde yapımı devam eden inşaatların alt yapı çalışması sırasında meydana gelen çökme sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Kocaeli Üniversitesinde çökme: 1 ölü!
20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:37 tarihinde eklendi.
Olay, Umuttepe Yerleşkesi içerisinde yapımı devam eden İlahiyat Fakültesi ile huzur evi inşaat arasındaki alt yapı çalışmaları sırasında meydana geldi. Kepçe yardımıyla kanalizasyon çalışması yapılırken, olay yerinde çalışan 23 yaşındaki Durdu Koca ve 46 yaşındaki Kadir Ünsal meydana gelen göçmenin altında kaldı. 
 
Durumu sağlık ve polis ekiplerine bildiren inşaat işçileri, arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı. Yarım saatlik çalışma sonucu toprak altında kalan Koca ve Ünsal, bulundukları yerden çıkartıldı. İşçiler, hemen Umuttepe Yerleşkesi içerisinde bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Koca, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünsal'ın ise ayağının kırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
 
İşçilerin çıkartılmasına yardımcı olan inşaat çalışanlarından Tahir Sertoğlu yaşananları şöyle anlattı: "Açılan çukura kanalizasyon borusu koyma çalışması vardı. Biri konuldu, diğeri ilave için konulacaktı. İlerisi taş kaya olduğu için toprak kayıyordu. O sırada da kayma yaşandı. İki işçi toprak altında kaldı. Ellerimizde işçileri çıkardık. Ambulans geldi ve hastaneye kaldırıldı. Ancak ambulans biraz geç kaldı. Hastaneye kaldırılan işçilerden biri yaşamını yitirdi."
 
Polis, ekipleri de olay yerinde çalışma yaptı. İnşaatta çalışan bazı işçilerin ifadesini aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN