Kocaeli'de fabrika yangını

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, otomotiv yan sanayi ürünleri yapan fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kocaelide fabrika yangını
28 Eylül 2011 Çarşamba 08:14 tarihinde eklendi.

 

Edinilen bilgiye göre, Taşır Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Organize Sanayi Bölgesi'ndeki HP Pelzer Pimsa Otomotiv AŞ'ye ait 100 işçinin çalıştığı fabrikanın ambar bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 
     
Fabrikada gece vardiyasında çalışan ve yangının çıktığı sırada yemek yedikleri öğrenilen işçiler itfaiyeye haber verdikten sonra alevlere ilk müdahaleyi yaptı. 
     
Kısa sürede olay yerine gelen İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir belediyeleri ile çevre ilçe belediyelerinin itfaiye ekipleri, fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldıktan sonra söndürme çalışmalarına başladı. 
     
Yapılan tüm müdahalelere rağmen ambar bölümünde başlayan yangın kısa sürede fabrikanın tamamına sıçradı. 
     
Fabrikadaki plastik hammadesinin de tutuşması üzerine zaman zaman patlamaların yaşandığı, itfaiyenin de söndürme çalışmalarını kontrollü bir şekilde sürdürdüğü belirtildi. Bu arada, yangın nedeniyle çevredeki fabrikaların da boşaltıldığı öğrenildi. 
   
 Yangına ilk müdahale ettiği sırada dumandan etkilenen Ali Baş ve Kerim İlkay adlı işçilere olay yerindeki ambulansta müdahale yapıldı.