Kocaeli'de tefeci operasyonu

Kocaeli'de yüksek faiz karşılığında para verdikleri ve imzalattıkları senetlerde tahrifat yaparak vatandaşları yüksek miktarda borçlandırdıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Kocaelide tefeci operasyonu
13 Kasım 2012 Salı 13:23 tarihinde eklendi.

 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin, yüksek faizle para verdikleri vatandaşları borçlandırdığı belirlenen bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. 
     
Yaklaşık 9 aylık çalışma ve takibin ardından Körfez ve İzmit ilçelerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''örgüt faaliyetleri kapsamında tefecilik yapmak'' suçlarını işledikleri belirlenen Nurettin T. ile Öner T, İsmail Hakkı Ö, Metin A, Metin G. ve Metin O'yu gözaltına aldı. 
     
Borç karşılığı alınan bina, öğrenci yurduna çevrilmiş- 
     
Şüphelilerin üzerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda senet, çek, sözleşme ile para verdikleri kişilerin isimlerinin yazıldığı ajanda ve tapu senetleri ele geçirildi. 
     
Söz konusu ajandada isimleri geçen kişilerin ifadesine başvuran polis, suç örgütü üyelerinin ihtiyacı olan vatandaşları yüksek oranlarda faiz uygulayarak borçlandırdıkları ve borçluların gayri menkullerine el koyduklarını belirledi. 
     
Şüphelilerin, 20 bin liralık senetlerde tahrifat yaparak 220 bin lira olarak değiştirdiklerini tespit eden polis, zanlıların bu yolla aldıkları bir binada, kız öğrenci yurdu açtıklarını tespit etti. 
     
Borç nedeniyle intihar eden kişiye ait senetler bulundu 
     
Derince ilçesinde 10 Ocak 2012 tarihinde trenin altına atlayarak intihar eden Alaattin Çakır'ın, şüphelilerden aldığı borç parayı ödeyemediği için bunalıma girip intihar ettiğini belirleyen ekipler, ele geçen senetler arasında Çakır'ın imzaladığı 3 senede rastladı. 
     
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''Örgüte üye olmak'' ve ''haksız çıkar sağlamak'' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.