Kocaeli'nde çete operasyonu: 20 gözaltı

Kocaeli'nde silahlı organize suç örgütü kurdukları iddia edilen bir gruba yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 şahıstan 17’si yarın adliyeye sevk edilecek.

26 Eylül 2013 Perşembe 16:58 tarihinde eklendi, 1.459 kez okundu.

İddiaya göre, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri kendilerine gelen haraç alma, darp, adam yaralama gibi suç ihbarlarını değerlendirdi ve suçların organize suç örgütü tarafından işlendiğini belirledi. İzmit esnafını haraca bağladığı iddia edilen şahıslar yaklaşık bir yıl boyunca takip edildi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, geçen salı sabahı operasyon için düğmeye bastı. İzmit, Muğla, Diyarbakır, Zonguldak ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda çete lideri olduğu iddia edilen Ercan A. başta olmak üzere çete üyeleri E.A., E.A., E.A., T.Y., A.T., Y.D., T.S., A.A., M.Y., E.Ö., M.Y., İ.G., M.D., A.B., S.K. ve R.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyonda şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 500 gram esrar maddesi, 2 adet pompalı tüfek, 1 adet Kaleşnikof marka tüfek, 1 adet hücum yeleği ve 500 adet çeşitli çap ve ebatlarda mermi ve fişek ele geçirildi.

Operasyonla ilgili olarak aranan S.K., K.A., E.A. ve M.Ç. isimli 4 şahsın da işlediği çeşitli suçlardan dolayı cezaevinde tutuklu bulundukları öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların İzmit’te çok sayıda yaralama olayına karıştıkları belirlendi.

KANSER ETTİLER

Gözaltına alınan zanlıların 30’u aşkın esnafı şiddet ve tehdit yoluyla korkutarak haraca bağladıkları, sadece bir esnaftan 30 bin TL’yi bulan haraç aldıkları, bir esnafın ise haraç çetesi yüzünden kanser hastalığına yakalandığı iddia edildi.

Esnafı haraca bağlamak, tahsilatçılık yapmak, adam kaldırma tehdit, kişi hürriyetinden yoksun bırakmak, ev ve işyeri baskını gibi suçları işledikleri öne sürülen ve 3 gündür İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları devam eden çetenin yarın Gölcük Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.


CİHAN