Kocaeli'nde ''Kimse Yokmu Derneği''ne operasyon

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ile Kimse Yokmu Yardım ve Dayanışma Derneği Şubesi'nde arama yaptı.

Kocaelinde Kimse Yokmu Derneğine operasyon
02 Eylül 2015 Çarşamba 13:08 tarihinde eklendi.
KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ile Kimse Yokmu Yardım ve Dayanışma Derneği Şubesi'nde arama yaptı.
 
Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Şehit Kazım Sokak'ta bulunan Kimse Yokmu Derneği'ne yaklaşık 20 polis geldi. Görevlileri dışarıya çıkaran ekipler tüm evrak ve bilgisayarlara el koyarken, bunları incelemeye aldı. Polis burada incelemeleri sürdürürken, Dernek Başkanı Mevlüt Topçu yaptığı kısa açıklamada, "Bu algı operasyonu. İçeride 15 polis var. Evrakların tamamını inceliyorlar. Bu evrakların tamamını da götüreceklermiş. Bilgisayarlar da inceleniyor. Bu 3-4 saat sürecek. Biz de bu süre içinde faaliyetlerimizi yapamayacağız" dedi. 
 
Dernek avukatı Sait Yılmaz ise, aramanın 'makul şüphe' ile yapıldığını ifade ederken "Üye kayıt ve başvuru defterleri aranıyor. Bu bir algı operasyonu. Kaçakçılık şubesinden polisler gelmiş. Suç unsuru ve delili yok. Kamu yararına çalışan bir yer burası. Kurban Bayramı arifesinde bağışçıların bağış yapmaması yönünde bir operasyon" diye konuştu.
 
KASİAD'DA DA ARAMA
 
Polis ekipleri Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nde de arama yaptı. Perşembepazarı Mevkii'nde, Üzülmez İş Merkezi'nde bulunan KASİAD binasına gelen polis ekipleri içerdeki dosyalar, belge, üye kayıt defterleri ve bilgisayarlara el koydu.