Kocaman tarihe geçti

Fenerbahçe'deki görevinden istifa eden Aykut Kocaman, geride kalan 3 sezonda yaptıklarıyla Sarı-Lacivertli kulübün tarihine geçti.

Kocaman tarihe geçti
30 Mayıs 2013 Perşembe 09:15 tarihinde eklendi.
Fenerbahçe’deki görevinden istifa eden Aykut Kocaman, Sarı-Lacivertliler’de teknik direktör olarak geride bıraktığı 3 sezonda tarihe geçen başarılar elde etti.

Fenerbahçe’yı UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkartarak kulübe tarihinde en büyük başarısını yaşatan deneyimli hoca, Ziraat Türkiye Kupası’nda üst üste iki kez zafere ulaşarak Fenerbahçe tarihine geçti. 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de Sarı-Lacivertliler’i şampiyon yapan Kocaman, geride kalan 3 sezonu 3 kupayla kapatmış oldu. Bu başarıların yanı sıra, takımının başında ligde 108 maça çıkarak, Fenerbahçe’nin en istikrarlı teknik direktörü oldu. Bu sezonki 64 maçlık performansla, bir sezonda takımıyla en çok resmi maça çıkan teknik adam olarak Türkiye’de futbol tarihine geçen Aykut Kocaman, Avrupa kupalarındaki 18 maçla da, bir sezonda Avrupa arenasında takımıyla en çok maça çıkan teknik direktör unvanını aldı.
 
47 maçlık yenilmezlik
 
Kocaman döneminde kulüp tarihine geçen başarılar elde eden Fenerbahçe, lig tarihinin deplasmanda üst üste kazanma rekorunu 12 maçla kırdı. Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de 2009-2010 sezonunun 24. haftasında başladığı ve 2012-2013 sezonunun 9. haftasında sona eren süreçte iç sahada yaptığı üst üste 47 maçta yenilmeyerek, önemli bir seriye imza attı. Aykut Kocaman yönetiminde şampiyon olduğu 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında çıktığı 17 maçın 16’sını kazanan sarı-lacivertliler, en iyi devre performansını sergiledi. 
 
Kaynak: FANATİK