Kocaman'ın derbi şifresi

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, ligdeki son 5 maçta 1 gol yediklerini hatırlatarak, takım savunmasınınBeşiktaş derbisinde de en önemli kozlardan biri olacağını söyledi, oyuncularından üst düzey mücadele istedi

Kocamanın derbi şifresi
17 Şubat 2011 Perşembe 09:40 tarihinde eklendi.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisi için yol haritasını çıkarıp, futbolcularına telkine başladı. Kocaman, "Esas olan savunma" diyerek, son haftalardaki defans başarısını tekrarladıkları taktirde derbiden de galibiyetle ayrılacaklarını futbolcularına aktardı. 
 
Süper Lig'de son 5 maçta 15 puan toplarken sadece 1 gol yediklerine dikkat çeken sarı-lacivertli teknik adam, sınıf atlayan takım savunmasına vurgu yaptı. Kayseri maçında takım savunmasının şampiyonluk yolunda ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Fenerbahçe'nin hocası, "Sanıyorum ki aynı savunma başarısını gösterirsek, maçın kaderi bizim elimizde olacak. Ofansta başarılı olacağımıza inanıyorum. Önemli olan, savunma mantığımızı kesintiye uğratmamak. Bu bize çok önemli bir galibiyet getirebilir" ifadelerini kullandı.
 
Herkesten katkı istedi
Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisinde forma şansı bulacak bütün futbolculardan maç boyunca takım savunmasına katkı yapmalarını da istedi. Sarı-lacivertli çalıştırıcı, şampiyonluk için büyük önem taşıyan karşılaşmaya kadar antrenmanlarda bu konuda özel çalışmalar yapacaklarını da dile getirdi.

Milliyet