Kocaman'ın istifasının perde arkası

Aykut Kocaman'ın şok istifasının nedenleri ortaya çıkmaya başladı. Kriz, Aykut Kocaman ile başkan Aziz Yıldırım'ın yeni sezon planlamasını yaptıkları toplantıda patlak verdi. İşte Kocaman'ı istifaya götüren o toplantıda yaşananlar.

Kocamanın istifasının perde arkası
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:50 tarihinde eklendi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın istifasının perde arkasında neler yaşandığı ortaya çıktı. Her şey başkan Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın yeni sezon planlamasını yaptıkları toplantıda gerçekleşti.
 
Aykut Kocaman'ın transfer listesiyle katıldığı toplantıda her iki tarafın da üzerinde birleştiği isim Emanuel Emenike idi. Alper Potuk'u alarak ezeli rakibi Galatasaray'a gol atan Fenerbahçe'de Aykut Kocaman bu transferden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her ne kadar transfer önceliği orta saha olmasa da.
 
Fakat Arda Turan transferinin masaya yatırılması Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman arasındaki ipleri gerdi. Kendisinin bilgisi dışında 7 milyon euro gibi bir ücret ve nerdeyse 20 milyon eurolara varan bonservis bedeliyle başkan Yıldırım'ın, Arda'ya teklif yaptığını bilen Aykut Kocaman bu konuda tepkiliydi. Kocaman, bir planlama doğrultusunda hareket ettiklerini ve Arda'nın tüm bu planlamayı bozacak bir transfer atağı olduğunu dile getirdi.
 
Arda Turan'ı Fenerbahçe’ye kazandırmayı yıllardır çok isteyen ve ilk kez bu konuda Arda'yı da ikna etmeye çok yakın olan başkan Yıldırım ise konuyu bir anda kendisinin cezaevinde olduğu ve transferlerin tamamen Ali Yıldırım ve Aykut Kocaman tarafından yapıldığı döneme getirdi.
 
O dönemki transferlerden duyduğu rahatsızlığı daha önce de çeşitli kez dile getiren Yıldırım, Aykut Kocaman'a "Krasic transferini bana sorarak mı yaptınız" sorusunu yöneltti. Krasic ve Yobo'nun bonservisleriyle kadroya katıldığını ama yerlerine şuan transfer yapmak durumunda kaldıklarını, dahası Krasic gibi maliyetli bir oyuncunun takıma hiç katkı sağlamadığını başkan sert bir dille anlatınca Kocaman uzun süredir cebinde duran istifa mektubunu masaya koymak durumunda kaldı.
 
Kocaman'ın ardından eleştiri oklarının hedefi olan bir başka isim asbaşkan Ali Yıldırım da yönetim kurulunu resmen bıraktığını açıkladı.

Ntvspor