Kocaoğlu arsa mağdurları ile tartıştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova İlçesi'nde arsa mülkiyeti sorunu yaşayan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Kocaoğlu arsa mağdurları ile tartıştı
10 Temmuz 2013 Çarşamba 22:04 tarihinde eklendi.
Mağdurların avukatı Kemal Turan ile tartışmaya giren Başkan Kocaoğlu, tartışmanın arbedeye dönüşmesi sonrası korumaları tarafından güçlükle makam aracına bindirildi. Bazı vatandaşlar Başkan Kocaoğlu’nu yuhalayarak makam aracının önünü kesmeye çalıştı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde Balçova arsa mağdurları olarak bilinen vatandaşlar eylem yapmak için ikinci kez toplandı. Meclis toplantı sonrası belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Başkan Kocaoğlu, kimseyi arsa verme yetkisinin olmadığını söyledi.

Yaşanan probleme ilişkin her şeyi yaptığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Sırt sırta 200 metrekare arsalar var. Buraya gelenin başımızın üstünde yeri var. Hayatımda bir yere kaçmadım. Burada avukatınız ’Doğuş’un arsasına 2.5 emsal verdin’ diye bağırıyor. Bir santimetrekare Doğuş’a artış yaptıysam, plan yaptıysam dünyanın en adi insanıyım" dedi. Avukat Kemal Turan bu sözlerin üzerine Kocaoğlu’nun yanına gelip konuşmak istedi.

Kocaoğlu bu talebi, "Sen orada bekleyeceksin. Ya bir sus. Eğer belediye başkanlığı yapmak istiyorsan herhangi bir yerde, gider adaylığını koyarsın" dedi. Avukat Kemal Turan’ın, "Bana sus diyorsunuz. Bürokratınız size ya yanlış bilgi verdiyse? Bir sürü tazminat davası geliyor. Bunları bürokratlar cebinden mi veriyor" dedi.
 
KORUMALAR GÜÇLÜKLE ARACA BİNDİRDİ
 
Bunun üzerine sinirlenen Başkan Kocaoğlu, "Mustafa Kemal Turan denen avukat beyefendi. Arkadaşlar, bu arkadaş, sizin vekiliniz olan zat-ı muhterem sizi istismar ediyor" dedi.

Arsa mağdurları bu sözler üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu’nu yuhaladı ve vatandaşlarla belediye güvenlik elemanları arasında arbede çıktı. Bunun üzerine konuşmasını kesen Kocaoğlu’nu korumaları güçlükle makam aracına bindirdi.

Aracına korumalarının yardımıyla güçlükle ilerleyen Başkan Kocaoğlu’nun otomobilinin önünü kesmek isteyen vatandaşlar, ’yazıklar olsun’, ’CHP’ye bir daha oy yok’ sloganları attı. Kocaoğlu’nun aracını kovalayan mağdurlar Cuma günü meclis oturumu öncesinde yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacakları bilgisini verdi.

DHA