Kocasakal: Palalı saldırganların takipçisi olacağız

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Gezi Parkı eylemcilerine yönelik sosyal medyaya yansıyan eli palalı saldırganların takipçisi olacaklarını söyledi.

Kocasakal: Palalı saldırganların takipçisi olacağız
08 Temmuz 2013 Pazartesi 14:07 tarihinde eklendi.

Güngören'de meydana gelen patlamalar sırasında 17 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davada sanık avukatı Bahri Belen'in saldırıya uğramasını protesto etmek amacıyla yaklaşık 100 avukat, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, 6 Temmuz'da Talimhane'de elinde pala ile medyaya yansıyan ve Gezi Parkı eylemcilerine saldırdığı belirtilen S.Ç. ile ilgili olarak da açıklama yaptı. Palalı saldırgana polisin göz yumduğunu öne süren Kocasakal, "Burada bir numaralı azmettiren güç, polisten önce polisin bu tür şiddetini, saldırısını kutsallaştıran meşrulaştıran, destekleyen bizzat Başbakan ve siyasi iktidardır." diye konuştu.

Bunlara karşı valiliğin ve İstanbul emniyetinin ne yapacağını ve nasıl tavır alacaklarını beklediklerini söyleyen Kocasakal, "İster Twitter'dan, ister ordan burdan. Ben daha Vali'den herhangi bir açıklama duymadım. Dolayısıyla bu son derece vahimdir. Artık bir takım milisler mi gezinecek bu ülkenin sokaklarında, bindirilmiş mangalar, kıtalar, böyle mi olacak. O yüzden herkesin aklını başına alması gerekiyor." dedi. Kocasakal, bu palalıların da sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Kocasakal, daha sonra da Güngören'deki patlamalarda 17 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davanın duruşma arasında yakınlarını kaybedenler tarafından sanık avukatı Bahri Belen'in saldırıya uğradığını ve burnunun kırıldığını ifade etti.


CİHAN