Kocasinan organik domates fidesi dağıtacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, organik üretim ve tüketimi desteklemek amacıyla organik domates fidesi dağıtacaklarını söyledi.

Kocasinan organik domates fidesi dağıtacak
24 Nisan 2014 Perşembe 13:31 tarihinde eklendi.

Kocasinan Belediyesi'nin organik sebze, meyve üretimini yaygınlaştırmak amacıyla domates fidesi dağıtımını geleneksel hale getirdiğini hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, “Bu yıl da mineral değeri yüksek yerli ve organik domates fidesi dağıtacağız. Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’na 2014 yılının siparişlerini vermiştik. Öğretim üyelerinin kontrolünde öğrencilerimiz bilimsel temellere uygun olarak organik domates fidelerimizi yetiştiriyor." dedi.

Mayıs ayının ikinci haftasında domates fidelerini dağıtacaklarını belirten Başkan Çelik, "2014 yılında 200 bin domates fidesi dağıtacağız. Her vatandaşımıza 15 yerli ve organik domates fidesi vereceğiz. Vatandaşlarımız bu fidelerden yetiştirdiği domatesin çekirdeğini alarak gelecek yıllar için kendi organik fidelerini yetiştirebilecek.” diye konuştu. Çelik, Kocasinan Belediyesi'nin dağıttığı domates fidelerini yetiştiren vatandaşların geçtiğimiz yıllarda 1 kilograma yakın büyüklükte domates ürettiğini hatırlattı.


CİHAN