Kokaini Güney Amerika'dan midesinde getirdi

İzmir'de Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Güney Amerika ülkelerinden midelerinde kokain getiren Ekvator vatandaşı iki kişi yakaladı

21 Şubat 2014 Cuma 20:05 tarihinde eklendi.

28 adet kapsül içindeki bin 52 gram kokain madde ele geçirilirken, İzmir ve İstanbul’da 4 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekvator, Kolombiya, Peru ve Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinden temin ettikleri uyuşturucu maddenin İzmir ve İstanbul’dan ülkeye getirileceği bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan operasyonda, Ekvator vatandaşı F.J. ve C.B. isimli kuryeler gözaltına alındı. Hastanede yapılan kontroller sonucu şahısların midesinde 28 adet kapsül tespit edildi. Doğal yollarla çıkartılan her biri 33 gram olan ve 28 adet kapsüllerde bin 52 kilogram kokain ele geçirildi. İzmir ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı.

ESRARLI KEK

Öte yandan, bir diğer operasyonda Adnan Menderes Havalimanı'nda Amsterdam uçağı ile gelen G.U. isimli şahsın valizinde, dedektör köpeklerin de katıldığı aramada 3 adet 205 gram ağırlığında esrarlı kek, 4 adet 48 gram esrarlı şeker ele geçirildi. G.U. isimli şahıs gözaltına alındı.


CİHAN