‘Kolay pes etmeyiz’

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, grup ikinciliği için inancının çok kuvvetli olduğunu söyledi, “Sırtımız yere getirilmeden pes etmemiz mümkün değil.

05 Eylül 2009 Cumartesi 16:10 tarihinde eklendi.

Uçurumun kenarında yürümeye alışkınız ama biz bu tarafa geçeceğiz” dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, “Estonya karşısında pres yapıp golü erken bulmak istiyoruz” dedi.
Terim, Kayseri Kadir Has Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Estonyalı gazetecilerin sorularına öncelik veren Fatih Terim, Estonya karşısında nasıl bir taktik izleyeceklerinin sorulması üzerine, “Estonya, son 10 maçta 8 gol yiyen bir takım. Bu tip takımlarda gol atıncaya kadar olan süre sıkıntılı geçer. İlk golü erken bulma niyetindeyiz. Estonya karşısında pres yapıp golü erken bulmak istiyoruz. Gol isteğiyle maça başlayacağız. Estonya’nın, mücadele gücü yüksek bir takım olduğu ortada. Dirençlerini kırmak adına gol isteğiyle başlayacağız” diye konuştu.

‘İyi olacağız’

“Türk Milli Takımı’nın ikinciliği elde etmesi konusundaki inancınız nedir?” şeklindeki soruyu ise Terim, “Çok kuvvetli inancım var. Türk Milli Takımı herkesi her zaman yenecek güçte ve inançta. İlk yarıda belki çok iyi ve istediğimiz sonuçları alamadık, ama ikinci yarıda çok daha iyi olacağız. Sırtımızı yere getirmeden pes etmemiz mümkün değil. Türk takımı zorları başararak buraya geldi” diye yanıtladı.

Fatih Terim, takımdaki bazı oyuncuların sakatlıklarının sıkıntı yarattığını da ifade ederek şunları söyledi:

“Hamit’i deneyeceğiz, iyi görürsem kadroda yer alacak. Nihat ile görüştük, ağrıları sürdüğü için bu maçta oynayamayacak. Bosna Hersek maçını bekleyecek. Bazı oyuncuları oynatmak istiyorum ama olmuyor. Şu anda 7 tane sarı kartlı oyuncumuz var. Bu takımın bütünlüğünü bozuyor. Nihat’ı Bosna’ya götüreceğiz. Çok zorlu bir dönemeçteyiz. Türk Milli Takımı uçurumun kenarında yürümeye alışkın ama biz bu tarafa geçeceğiz.”

Kayseri’den bayrak jesti

Kayserispor Yönetimi, Kadir Has Stadı’nda oynanacak zorlu Estonya karşılaşması için 25 bin Türk bayrağı hazırlattı. Sarı-kırmızılı yönetim, maçtan önce stada gelenlere bayrakları dağıtacak, tribünlerde muhteşem bir atmosfer yaratmaya çalışacak.
Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Estonya maçında taraftara büyük iş düşeceğini söyledi. Kızıl, Kayseri taraftarının Azerbeycan maçında sınıfı geçtiğini anımsatarak, “Azerbeycan maçında müthiş bir destek gördük. Ancak bu maçta onlara daha fazla iş düşüyor. Doksan dakika süreyle baskı oluşturmadan ay - yıldızlı ekibimizi sabırla desteklesinler. Bunu yapacaklarına da gönülden inanıyoruz” dedi.

465. randevu

A Milli Futbol Takımı bugün 465. sınavına çıkacak. Türkiye, 86 yıllık tarihinde, 243’ü resmi, 221’i özel olmak üzere geride kalan toplam 464 maçta 163 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 190 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 597 gol atarken, kalesinde ise 707 gol gördü.

Estonya ters geliyor

Türkiye ile Estonya 5. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 4 maçtan 1’ini Türkiye kazanırken, diğer 3’ü berabere sonuçlandı. Üçü Estonya’nın başkenti Tallinn’de, 1’i de tarafsız saha olarak Almanya’nın Hamburg kentinde yapılan, 3’ü özel, 1’i resmi toplam 4 maçta Türkiye’nin toplam 5 golüne, Estonya 2 golle yanıt verdi. Taraflar arasındaki son 3 randevu da berabere tamamlandı.

6. dalya hazırlığı

86 yıllık tarihinde yaptığı 464 maçta şimdiye dek 597 gol atan Türk Milli Takımı, 6. dalya için gün sayıyor. Ay-yıldızlı ekibin önündeki maçlarda atacağı 3. gole imza koyacak futbolcu, aynı zamanda milli takım tarihine de geçecek. Türk Milli Takımı’nın tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü de Fatih Tekke attı.

Kilit isim Gökhan Gönül

Estonya savunmasını kanat bindirmeleriyle aşmayı planlayan Teknik Direktör Terim’in en güvendiği ismin Gökhan Gönül olduğu bildirildi. Terim’in genç yıldıza özel görevler yüklediği ve sürekli çizgiye inmesini istediği öğrenildi

Milli Takımımız, Estonya maçının son hazırlıklarını dün akşam gerçekleştirdiği idmanla tamamladı. Kadir Has Stadı’nda yapılması planlanan çalışma son dakikada Kayserispor Tesisleri’ne kaydırıldı. Buna gerekçe olarak Estonya’nın da aynı sahada çalışacak olması ve çimlerin zarar görebileceği ihtimali gösterildi.

15 dakikası basına açık olan antrenmanda Teknik Direktör Fatih Terim tamamen Estonya maçında ortaya konulacak taktiğin üzerinde durdu. Sağ alt adalesinde ödem oluşan Nihat Kahveci bugünkü maçta yer alamayacak. Doktorlar Nihat’ı, Bosna maçına yetiştirebilmek için yoğun bir tedavi uyguluyorlar. Bu arada sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Hamit Altıntop, dün akşam yapılan son provada bir dizi teste tabi tutuldu.

Nihat’ın sürpriz sakatlığı Teknik Direktör Fatih Terim’in oyun planlarını da alt - üst etti. Tecrübeli hocanın, bugünkü Estonya maçında forvette Tuncay’ın yanında Sercan’ı görevlendireceğini açıkladı.

Bu arada Teknik Direktör Terim’in bugünkü maçta en büyük kozu Gökhan Gönül olacak. Bu oyuncunun üzerinde özellikle duran ve rakip savunmanın dengesini genç yıldızın kanat bindirmeleri ile bozmak isteyen tecrübeli hoca tüm taktiğini buna göre belirledi.

Estonya iddialı

Estonya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, “Türkiye bizden daha güçlü bir takım. Ancak, futbolda düzgün çalışırsanız, işinizi iyi yaparsanız sonuç güzel olur” dedi.

Bu karşılaşmanın hem Estonya hem Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Rüütli, maça iyi hazırlandıklarını ve tam kadro olarak Kayseri’ye geldiklerini belirtti.