Kolombiya'da toprak kayması

İlk belirlemelere göre 13 kişi öldü ve yaklaşık 30 kişi yaralandı.

Kolombiyada toprak kayması
24 Aralık 2010 Cuma 08:30 tarihinde eklendi, 1.490 kez okundu.

 

Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'nın güneybatısında yer alan San Gerardo kasabasında meydana gelen toprak kaymasında, ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü ve 27'den fazla kişi de yaralandı.
 
Kasabanın bağlı olduğu Narino eyaletindeki La Cruz Belediyesinin Başkanı Alexander Realpe AFP'ye yaptığı açıklamada, aşırı yağışların neden olduğu toprak kaymasında kasabadaki 5 evin ve kutlama yapılan bir barın toprağa gömüldüğünü söyledi.
 
Realpe açıklamasında, ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişinin öldüğünü, 27'den fazla yaralı bulunduğunu ve 400 ailenin bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Realpe, kurtarma ekiplerinin olay yerinde hemen işe koyulduğunu sözlerine ekledi.
 
Medellin kentinin Bello banliyösünde ay başında meydana gelen ve yaklaşık 100 kişinin ölümüne yol açan toprak kaymasından sonra, San Gerardo kasabasında meydana gelen toprak kaymasının Kolombiya'da bir ay içinde meydana gelen ikinci toprak kayması olduğu belirtildi.
 
Resmi bilançoya göre, aşırı yağışlar bu yıl Kolombiya'daki 32 eyaletten 28'inde, 284 kişinin ölmesine, 2,1 milyondan fazla kişinin de evsiz kalmasına veya yaralanmasına yol açtı.