Koltuğu kim devralacak?

Geçen hafta cuma akşamı Yargıtay'ın kararlarını onamasının ardından sürekli toplantı halinde olan, bir araya gelmeseler de telefon trafiğinde irtibatta bulunan Fenerbahçeli Yöneticiler, 1 haftadır bir çok gece geç saatlere kadar toplandılar.

Koltuğu kim devralacak?
23 Ocak 2014 Perşembe 14:26 tarihinde eklendi, 1.243 kez okundu.
Aziz Yıldırım'ın İstanbul'a dönmesiyle hızlanan toplantılarda karar aşamasına gelindi.
 
Bir yandan kararların İnfaz Bürosu'na gelmesi beklenirken, bir yandan hukukçular ile birlikte Aziz Yıldırım ve Yöneticilerin çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.
 
Yargıtay Başsavcılığı kararı İstanbul Savcılığ'na yollayacak. Burası da İnfaz Bürosu'na gönderecek. İnfaz Bürosu Aziz Yıldırım'a tebligatta bulunduktan sonra teslim olma süreci başlamış olacak. Daha doğrusu 3 yıldan fazla ceza aldığı için yakalama kararı verilecek. Ancak bu süreç için farklı görüşler var. 10 gün içinde de olabilir, 2-3 ay da sürebilir.
 
AVUKATLAR İTİRAZINI YAPTI
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na itiraz dilekçesi verilecek. Sayfalarca itirazı Başsavcı yerinde görürse bu dosya Yargıtay Genel Kurulu'na taşınacak. Olmazsa Aziz Yıldırım için bir çare de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak olacak. Bu arada yeniden yargılanma isteği bu itiraz sayesinde de olabilir, meclise taşınması beklenen yasa değişikliğiyle de olabilir. Ama bu süreçte infaz da gelmiş ve yakalama kararı çıkartılmış olabilir.
 
İNFAZ BÜROSU, YAKALAMA KARARININ YANI SIRA TFF VE DERNEKLER MASASI'NA DA KARARIN TEBLİĞİNİ İLETEBİLİR
 
Av. Emin Özkurt, infaz süresinin normal şartlar altında, usule uygun tebligatlar ile birlikte 2-3 ay sürebileceğini ancak tebligatın bir memur eliyle takibi durumunda hızlandırılabileceğini ifade etti. 
 
Önemli nokta ise şu; infaz bürosu alacağı yakalama kararının yanı sıra Futbol Federasyonu ve Dernekler Masası'na da kararın tebliğini iletebilir.
 
Yarın Fenerbahçe'de yapılacak toplantının önemi büyük ve tarihe damga vuracak kararlar alınabilir. 
 
Bugüne kadar tasarlanan konuların karara dönüştürülmesi, Yönetim Kurulu olarak altına imza atılmasının yarın yapılması bekleniyor.
 
Yıldırım'ın başkanlığı düşerse olağanüstü seçimde aday olamayacağı için camianın kimin etrafında toplanması gerektiği bu toplantıda konuşulup karara bağlanabilir. Yönetim Kurulu'nun istifa mı edeceği yoksa Yönetim içinden bir başkan adayı mı çıkartılacağı ana madde. Olağanüstü genel kurul olursa sadece başkan seçilecek ve mevcut yönetim ile yola devam edilecek.
 
DIŞARIDAN BAŞKAN GELİRSE BU İSİM NİHAT ÖZDEMİR
 
Daha önce bu Yönetim ile çalışmış ve halen daha bir çok konuda birlikte hareket eden Nihat Özdemir aday olup mevcut yönetim veya bir-iki değişiklik ile yola devam edebilir.
 
İÇERİDEN OLURSA KİĞILI, MİTHAT YENİGÜN VEYA ENDER ALKAYA BAYRAĞI DEVRALABİLİR
 
Yönetim içinden bir başkan adayı çıkartılacaksa Başkanvekili Abdullah Kiğılı ve Asbaşkanlardan Mithat Yenigün ile Ender Alkaya en tecrübeli isimler olarak ön plana çıkıyor.

DHA