Komisyon Kazan Vadisi'nde

PKK'lı grupların sınırların dışına çekilme sürecini izlemek için çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri tarafından oluşturulan 'Çekilme Sürecini İzleme Komisyonu' üyeleri Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nde incelemelerde bulundu.

Komisyon Kazan Vadisinde
11 Mayıs 2013 Cumartesi 12:31 tarihinde eklendi.

'Çözüm süreci' kapsamında 8 Mayıs itibariyle ülke dışına çıktıkları açıklanan PKK'lıların çekilme sürecini izlemek amacıyla İHD, Mazlum-Der, Türk Tabipler Birliği ve Hakkari Barosu'ndan birer kişiden oluşan komisyon oluşturuldu.


Oluşturulan ekip, bu kapsamda Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne giderek, Çukurca Kaymakamı ve askeri yetkililerle yaptıkları görüşme ardından Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Çukurca eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve bir grup STK temsilcisi ile birlikte Kazan Vadisine gitti. Burada köylüler ile yaptıkları görüşmenini ardından, Han Yaylası'na kadar giden ekip, burada bir basın açıklaması yaptı. Komisyon adına açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, 8 Mayıs tarihi itibari ile PKK'nın sınır dışı çekilmesi ile başlayan sürecin devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:
 
"İlk ziyaretimizi Çukurca'ya yaptık. Çünkü Çukurca ilçesi 30 yıllık bir çatışma süresi ve olayların yaşandığı bir bölgedir. Çukurca Kaymakamı Mustafa Temiz'i ziyaret edip, süreçle ilgili bilgi alış verişi yaptık. Sürece hassasiyet göstermesini istedik. Ardından askeri yetkililerle aynı amaçlı bir görüşmemiz oldu. Bu çalışmalarımız 3 ay daha devam edecektir. Yıllarca bu bölgeden PKK'lıların ailelerine İnsan Hakları savunucuları olarak hep acı haberler veriyorduk. Bundan sonra bu bölgede kanın dökülmediği ve güzelliklerin konuşulduğu bir ortamda güzel haberler vermek istiyoruz."