Komisyonda 'Öcalan' gerilimi

Kürt sorununa çözüm bulmak amacıyla Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 4. Demokratikleşme Paketi'nin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'nda MHP'li Faruk Bal ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay arasında ''Öcalan'' tartışması yaşandı.

Komisyonda Öcalan gerilimi
11 Şubat 2014 Salı 17:49 tarihinde eklendi.
Adalet ve Anayasa komisyonlarındaki görüşmeler eş zamanlı olarak yapılıyor. Her iki komisyonda da bakanlar hazır bulunuyor.
 
Meclis Adalet Komisyonu'ndan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Anayasa Komisyonu'nda ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay var.
 
Zaman zaman gerginlikler yaşanan komisyonlarda, muhalefet milletvekilleri ''bir orada bir burada olamayız'' şeklinde itirazlarda bulunuyor.
 
Muhalefet milletvekilleri Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını ve tutuklulukta üst sınırın 5 yıl ile sınırlandırılmasını öngören düzenleme ile ilgili bir alt komisyon toplantısı istiyor. Ancak talep henüz iktidar partisinden olumlu yanıt bulmuş değil.
 
Zaman zaman usul tartışmaları yaşanırken CHP ile AK Parti'nin teklifleri birleştirildi. Bunun yanı sıra komisyon toplantısında yer sıkıntısı da yaşandı. Salonun yeri değişti.
 
MHP'Lİ BAL: TÜRKLÜĞE DÜŞMAN MISINIZ?
Anayasa Komisyonu'nda ise MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay arasında gerginlik yaşandı.
 
Faruk Bal, Beşir Atalay'a ''Türklüğe düşman mısınız?'' diye sordu. Bu sorusunun gerekçesi ise, Başbakan Yardımcısı'nın kısa süre önce söylediğini iddia ettiği ''Kabul etsek de etmesek de Öcalan Kürtlerin lideridir'' cümleleriydi.
 
ATALAY: TÜRK DÜŞMANI DA SİZSİNİZ, YIKIM BAKANI DA
Beşir Atalay bu ifadelere sert tepki göstererek ''Türk düşmanı da sizsiniz, yıkım bakanı da sizsiniz. Hepsini iade ediyorum'' dedi.

NTV