Komşu iflas bayrağını çekebilir!

300 milyar euroyu aşan borcunu çevirmeye çalışan Yunanistan, bir anlaşma olmaması durumunda, IMF’ye 5 Haziran’da yapmaıs gereken 303 milyon borç ödemesini yapamayacağını duyurdu.

Komşu iflas bayrağını çekebilir!
21 Mayıs 2015 Perşembe 10:00 tarihinde eklendi.
323 milyar euro’luk borç yükü bulunan Yunanistan, artık iflasla yüz yüze! 
 
Yunanistan’ın 5 Haziran’daki 303 milyon euro’luk Uluslararası Para Fonu (IMF) borç ödemesini yapamayabileceği bildirildi. 
 
İktidardaki Syriza partisinin parlamento sözcüsü Nikos Filis, borç verenlerle bir anlaşmaya varılamaması halinde 5 Haziran’daki ödemenin mümkün olmadığını, 
hükümetin eldeki parayı maaş ödemelerinde kullanacağını söyledi. 
 
ANT1 televizyonunda konuşan Filis, “Hiçbir ülke sadece bütçeyi kullanarak borç ödeyemez. Ödeyecek paramız yok. 5 Haziran kader anı” dedi. 
 
Yunan Başbakan Aleksis Çipras, son 4 aydır istenen reformlar konusunda Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve IMF ile pazarlıklarını sürdürüyor.
 
Piyasadan borçlanamayan ve yeni mali yardım alamayan ve nakit kaynakları tükenmek üzere olan Yunan hükümeti, reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde zor bir noktada bulunuyor. Atina, IMF’deki hesaplarını boşaltarak kuruma geçen ayki 750 milyon euro borcunu ödeyebilmişti.