Komşuları ''ah yalan dünya'' ile andı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden sanatçı Neşet Ertaş'ın İzmir'deki evinin önünde toplanan komşuları, ozanı şarkılarıyla andı.

Komşuları ah yalan dünya ile andı
25 Eylül 2012 Salı 23:36 tarihinde eklendi, 1.169 kez okundu.

Ertaş'ın Karabağlar'daki evinin önünde toplanan mahalle sakinleri sokağa kurdukları ses sistemiyle hem bağlama eşliğinde türkülerini söyledi hem de Ertaş'ın albümünden türkülerini dinledi. 

     
Mahelle sakinlerinden Kezban Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş ile 7 yıl aynı sokakta komşuluk yaptığını belirterek, Ertaş'ın halkın içinden biri olduğunu söyledi. 
     
Ertaş'ın mahalledeki herkese iyiliğinin dokunduğunu ifade eden Gürsoy, ''Biz de yardımlarını karşılıksız bırakmamak için onu şarkılarıyla anmak istedik'' dedi. 
     
Gürsoy, sanatçının kalplerde yaşamaya devam edeceğine değinerek, ''Çok iyi bir komşuydu. Çocukla çocuk, büyükle büyük olurdu. İyiliklerini ödeyemeyiz'' diye konuştu. 
     
     -''Ertaş'ı 'Ah yalan dünya' ile andılar''- 
     
 Mahalle sakinleri önce Ertaş'ın çok sevilen türkülerinden biri olan, ''Ah yalan dünya'' yı bağlama eşliğinde söyledi. Daha sonra, 'Neredesin sen' türküsünü seslendiren komşuları, ardından da Ertaş'ın türkülerini albümlerinden hep beraber dinledi.